Alpi Blog
Image default
Onderwijs

Dit leert u tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap

De cursus keuren elektrisch gereedschap is niet zomaar een cursus. U leert hier vaardigheden die wel degelijk van belang zijn als u binnen uw bedrijf werkt met verschillende elektrische apparaten. De cursus keuren elektrisch gereedschap is bedoeld voor mensen die voor hun werk belast zijn met de veiligheid van het werk. U keurt de apparaten waar u en uw collega’s mee werken en u zorgt er op die manier voor dat onveilige situaties zo veel mogelijk worden vermeden. Een beschadigd netsnoer, roestvorming of andere gebreken kunnen ervoor zorgen dat een apparaat heel gevaarlijk kan worden als het desondanks toch wordt gebruikt.

Meten en testen volgens de NEN 3140 norm

U leert tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap hoe u apparaten moet meten en testen conform de bepalingen in de NEN 3140. U past een stapsgewijze methode toe waardoor de kans klein is dat u iets over het hoofd ziet. Het periodiek keuren van apparaten is een must voor bedrijven die met veel verschillende apparaten werken. Zo garandeert u dat u of uw personeel veilig kan werken. Dit voorkomt ongelukken, waarvoor u als werkgever aansprakelijk bent als blijkt dat uw personeel werkt met ondeugdelijke apparaten. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben als het gaat om ernstig letsel of zelfs blijvende invaliditeit.

Volg nu de cursus en zorg dat u op de hoogte bent

Wilt u ook de cursus keuren elektrisch gereedschap volgen? Schrijf u dan nu in bij Omega Training & Inspectie. De cursus wordt gegeven door enthousiaste en uiteraard ervaren docenten die uit de praktijk afkomstig zijn. De cursus duurt een dag en een lekkere lunch is uiteraard inbegrepen. U kunt zelf kiezen op welke locatie u of uw medewerker(s) de cursus willen volgen. Dit kan op diverse plaatsen in Nederland. Kies de plaats en datum op de website en meld de cursisten meteen online aan. U ontvangt direct een bevestiging van de inschrijving.

https://omegatraining.nl/