Alpi Blog
Image default
Onderwijs

De administratie tot in de puntjes verzorgd

De spil waar alles om draait

Iedereen kent ze; die mensen die geen seconde stil kunnen zitten en altijd bezig zijn met het regelen en organiseren van dingen. Wellicht ben jij zelf ook wel zo’n persoon. Je bent het liefste aan het werk om zaken voor elkaar te krijgen. Wanneer jij klaar bent voor een carrière switch is werk in de administratie dan wellicht voor jou de ultieme uitdaging. We hebben voor jou uitgezocht wat administratief medewerker werkzaamheden zijn. Wellicht zie jij hier een leuke uitdagende nieuwe baan in.

Het visitekaartje van het bedrijf

Als administratief medewerker ben je vaak de eerste persoon die een klant ziet wanneer hij contact heeft met het bedrijf. Jij neemt de telefoon aan en staat de klant te woord. Op het moment dat er boodschappen moeten worden doorgegeven in het bedrijf neem jij dat. Moet er een bestelling worden opgenomen dan ben jij ook het eerste aanspreekpunt.

Inkopen en verkopen afhandelen

Daar waar de leiding van een bedrijf goederen inkoopt en verkoopt moeten deze zaken ook administratief verder worden verwerkt in het computersysteem. Dit is tevens een taak die jij op je moet nemen wanneer je op de administratie werkt. Er wordt dus van je verwacht dat je nauwkeurig kan werken. Daarnaast wordt er echter ook verwacht dat je goed kan meedenken met de bedrijfsleiding.

Als het papierwerk jou ligt

Ook al leven we in een digitaal tijdperk; papierwerk zal er altijd blijven. Er moeten brieven worden opgesteld en uitgestuurd. Daarnaast is het noodzakelijk dat er bij vergaderingen vergaderstukken worden uitgedraaid. Deze stukken moeten allemaal bij de juiste personen terecht komen; ook deze taken zijn voor jou wanneer je op de administratie werkt. Jij bent, kortom, van het eerste contact tot de uiteindelijke afhandeling van een order de spil waar het om draait bij een bedrijf.