Alpi Blog
Image default
Auto

Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Is je auto aan vervanging toe? Dan kun je natuurlijk een blinkende splinternieuwe auto kopen. Meer een liefhebber van een luxe auto, oldtimer of newtimer? Onverlet welk type auto op jouw bucketlist staat, is het verstandig om een aantal zaken grondig te controleren. Denk bijvoorbeeld aan de huidige kilometerstand en de algemene staat van de auto. 

Kilometerstand

Als je een tweedehands auto gaat aanschaffen is het vaak het eerste waar je naar kijkt: de kilometerstand. Om er zeker van te zijn dat deze correct is vraag je of de auto een Nationale Autopas (NAP) heeft, welke wordt uitgegeven door de RDW. Als een auto deze heeft kun je er op vertrouwen dat er niet geknoeid is met de kilometerstand. Als deze niet aanwezig is moet je extra alert zijn. Heeft de auto een erg lage kilometerstand ten opzichte van zijn bouwjaar en heeft hij ook nog redelijk wat slijtage? Dan kan de kilometerstand mogelijk teruggedraaid zijn en kun deze auto wel eens een miskoop worden.

Algemene staat

Een ander punt om altijd goed te controleren is de algemene staat van de auto. Controleer ten eerste of er de auto geen lekkages heeft. Om dit rustig te kunnen doen kun je dit het beste even op een eigen parkeerplaats doen zodat je ook even onder de auto kun kijken. Geen lekkages ontdekt? Dan ga je kijken naar de slijtage van de auto. Indien de banden bijvoorbeeld bijna versleten zijn zal je er zelf nieuwe banden op moeten laten leggen, wat behoorlijk wat extra geld kost. Vraag de verkoper naar het onderhoudsboekje van de auto en kijk of de auto altijd netjes periodiek is onderhouden.

Is alles helemaal in orde? Onderhandel over een mooie prijs en ga tevreden op pad met je nieuwe aanwinst.

https://www.luxvibe.nl/