Alpi Blog
Image default
Auto

Snel een auto verkopen zonder keuring

Vaak is het niet gemakkelijk om een auto zonder keuring te verkopen. Wanneer een particuliere koper de auto zou ove kopen, dan moet hij of zij de auto eerst laten goedkeuren voordat de auto ingeschreven kan worden bij de DIV. Pas na goedkeuring wordt namelijk het roze formulier afgegeven welke daarvoor benodigd is.

Een afgekeurde auto mag niet de openbare weg op. Je mag er dus niet mee rijden. Er moeten maatregelen, lees vervoer, getroffen worden om de auto zonder keuring bij het keuringsstation te krijgen. Pas nadat hij is goedgekeurd, en is ingeschreven en verzekerd, mag je er pas mee de openbare weg op. Voor veel particulieren is dit dus geen optie. Een auto verkopen zonder keuring aan een particulier wordt daardoor erg lastig.

 

Welke opties blijven er dan over?

Een auto verkopen zonder keuring kan wel redelijk gemakkelijk aan een handelaar of garagist. Handelaren bieden over het algemeen een lagere prijs dan garagisten. Daarnaast biedt elke garagist weer zijn eigen prijs. In praktijk komt het er op neer dat hoe meer je garagisten je benadert, hoe hoger de prijs kan uitvallen. Daarom is een autoveiling in dit geval ideaal. Hier kun je namelijk je auto voorleggen en zij leggen de auto zonder keuring voor aan hun netwerk. Het netwerk biedt dan massaal waardoor je gegarandeerd de beste prijs terugkrijgt. 

 

Zijn alle autoveilingen hetzelfde?

Autoveilingen zijn niet allemaal hetzelfde. Er zitten soms zelfs grote verschillen in. Vaak zijn ze wel allemaal gratis, wat betekent dat je gratis de auto zonder keuring kunt aanmelden, en dat je gratis een bod voorgesteld krijgt. Waarin ze wel verschillen is het netwerk dat ze hebben. Bij de een is het netwerk groter dan de ander.

Een groter en specifieker netwerk leidt vaak tot betere resultaten. In sommige gevallen moet je zelf de auto brengen, wat erg lastig is met een auto zonder keuring. In andere gevallen, en daar is Besteautobod.be een mooi voorbeeld van, komen ze de auto gratis ophalen. Aangezien je overal gratis en vrijblijvend je auto kunt aanmelden, heb je niets te verliezen. Probeer ze gerust dus eens uit!

 

Gerelateerde artikelen

Plotseling ontslag

Merk als zakelijk leaseauto

Een nieuwe wagen op het oog? Verkoop de oude via het internet