Alpi Blog
Image default
Auto

Auto verkopen Belgie

Wil je een auto verkopen, maar dan zonder gedoe of gezeur? In dat geval kun je beter tweedehands sites waar je een zoekertje kunt plaatsen overslaan. Vaak zijn ze tijdrovend, kosten ze geld, en leveren ze je een boel frustratie op. Een auto verkopen in Belgie kan heel gemakkelijk online, maar dan moet je wel weten hoe je dat het beste kunt aanpakken. Wij vertellen je in dit artikel hoe je dat doe, en waar je moet zijn.

 

In Belgie je auto verkopen

Online kun je tegenwoordig heel makkelijk dingen verkopen, van fiets tot auto. Niet iedere site is even evident. Voor het ene moet je bij een tweedehands website zijn waar je een zoekertje plaatst, en voor het andere kun je beter ergens anders zijn. Zo haal je het meeste uit je verkoop, zonder dat je er meer energie in moet steken. 

 

Je auto verkopen in België doe je het beste via een autoveiling. Dit is namelijk de beste plek om dit veilig te doen. De autoveiling is namelijk een verzamelpunt van autobedrijven die bestaan uit autodealers, garagisten van alle merken, en schadeherstelbedrijven. Op die manier bereik je altijd een passend bedrijf voor jouw auto. Door de juiste match te vinden krijg je de auto sneller verkocht tegen een betere prijs.

 

Zoekertje plaatsen

Natuurlijk kun je de auto ook in de vorm van een zoekertje aanbieden, maar dan moet je rekening houden met een auto verkoop die je veel tijd gaat kosten, en een hoop gezeur aan de deur gaat opleveren. Om te beginnen bereik je via een zoekertje handelaren en particulieren. Particulieren kopen de wagen voor zichzelf en niemand wilt een auto met een kras of deuk, of achterstallig onderhoud. Wanneer je een geschikte koper gevonden denkt te hebben, en een afspraak hebt gemaakt, dan blijkt de koper ineens toch niet zo geschikt te zijn, want die valt over ieder klein dingetje en wilt de wagen alleen meenemen tegen een lagere prijs dan vooraf was afgesproken.

 

Handelaren herkennen

Handelaren herken je direct omdat zij je een mail sturen of bellen met de vraag wat je laagste prijs is. Wil je de auto voor een (te) lage prijs verkopen, dan kun je uiteraard met een handelaar in zee gaan. Wil je de auto verkopen in Belgie voor een goede prijs, dan raden we je dit dus af. Wil je de auto verkopen voor een goede prijs zonder gedoe of gezeur, dan kun je het beste naar een autoveiling stappen. Dit kan gratis, en binnen een dag weet je exact wat je voor je auto terug krijgt waarbij hij meteen wordt opgehaald. 

 

Autoveilingen in België

Nu moet je even opletten met autoveilingen in België want onderling verschillen ze soms wat van elkaar. De ene veiling is de andere niet. Let goed op de voorwaarden, en vooral op het feit dat het helemaal gratis is. Je wilt niet betalen voor deel te nemen aan een veiling, of betalen voor een bod. Dit is namelijk helemaal niet nodig. Daarnaast zijn er enkele veilingen die gratis in Belgie je auto komen ophalen, en die heeft onze voorkeur. 

 

Zelf de auto particulier verkopen

Kies je toch om zelf de auto particulier te verkopen, dan raden we je uit hier extra tijd voor uit te trekken. In de meeste gevallen krijg je potentiële kopers over de vloer die uiteindelijk niet je auto kopen voor de prijs die je er graag voor wilt terughebben. De meeste mensen in België kopen het liefst hun auto bij een garagist of dealer. Daar krijgen ze namelijk service, onderhoud, en garantie, en dat krijgen ze bij jou niet. Dat verschil willen ze in de prijs terugzien, anders kopen ze hem liever ergens anders. 

 

Wil je nog meer tips lezen over de auto verkoop? Kijk dan een op auto verkopen Belgie, een site boordevol met nuttige informatie waaronder auto verkoop tips en onderhoudtips!