Alpi Blog
Image default
Auto

Een operational leaseauto

Een auto die je kunt gebruiken, maar waarbij een ander verantwoordelijk is voor alle zaken die eromheen hangen. Dat is een operational leaseauto. Dit is dan ook de vorm die het meest voorkomt als het om leasen gaat. Wanneer je in gesprek raakt over een auto leasen, dan is dit vaak ook de vorm die bedoeld wordt. Er zitten zowel zakelijk als privé voordelen aan deze manier van autorijden. Zo ben je in de eerste plaats bijvoorbeeld van veel zaken af die met beheer te maken hebben. Die laat je immers door de leasemaatschappij verzorgen. Daarnaast is er meer.

Onderhoud en keuring

In de eerste plaats betekent operational lease gewoon dat alle zaken rondom de auto verzorgd worden. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse keuring. Dit moet weliswaar nog altijd gebeuren, maar het is niet jouw verantwoordelijkheid. Het is namelijk aan de leasemaatschappij om te zorgen dat dit tijdig gebeurt. Daarnaast geldt ook hetzelfde voor bijvoorbeeld onderhoudsbeurten. Deze moeten tijdig worden gedaan, maar het is wel aan de leasemaatschappij om hiervoor te zorgen. Dit maakt dat je bijvoorbeeld als ondernemer geen tijd meer kwijt bent aan het beheer van je wagenpark. Dit scheelt dus ook zeer veel tijd. Daarom is het zoveel gekozen.

Meer mogelijk

Daarnaast is het ook belangrijk om te begrijpen dat leasen vaak ook veel meer mogelijk maakt. Je hoeft immers niet direct te investeren in de auto, maar betaalt gewoon maandelijks een vast bedrag. Wanneer het gehele bedrag wordt uitgespreid over bijvoorbeeld 48 maanden, dan is het vaak goed mogelijk om dat maandelijkse bedrag net iets te verhogen zodat je net iets meer met de auto kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra opties of aan een net iets groter of luxer model. Dit maakt leasen ook aantrekkelijk omdat het zakelijk positief kan werken. Je kan immers net iets meer bereiken.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/