Alpi Blog
Image default
Auto

Meest voorkomende oorzaken auto ongelukken

Het is iedereens nachtmerrie. Rustig onderweg naar de plaats van bestemming en vervolgens een ongeluk veroorzaken. Helaas komt het heel vaak voor. Hoe voorzichtig je ook bent. Een ongeluk kan worden veroorzaakt in een klein moment van onoplettendheid. Het is daarom van belang wat de valkuilen van de chauffeur zijn en de zogenaamde meest gemaakte fouten tijdens het autorijden.

Door de jaren heen is het smartphone ons beste maatje geworden. We kunnen niet meer zonder. Een tijdje terug was bellen tijdens het autorijden een vaak voorkomende oorzaak van verschillende auto ongelukken. Vervolgens kwam er een streng verbod op het bellen tijdens het autorijden. Er werden flink wat boetes uitgedeeld. Vervolgens kwam de smartphone in opmars. De smartphone wordt tegenwoordig niet meer het meest gebruikt voor het bellen maar voor de appen naar mensen. De smartphone leid tegenwoordig tot de meeste verkeersongelukken. Het gebruik van de smartphone tijdens het autorijden, vergroot de kans op een auto ongeluk. En toch zijn mensen achter het stuur heel snel verleid om op hun smartphone te kijken.

Ook zijn er naast de grote ongelukken ook veel kleinere ongelukken die er plaatsvinden. Vaak hebben mensen problemen met achteruitrijden. Vaak is de zich niet optimaal waardoor er foute inschattingen worden gemaakt tijdens het achteruitrijden. Gelukkig zijn er verschillende gadgets ontwikkeld die het achteruitrijden makkelijker maakt voor de bestuurder. Sommige auto’s zijn al uitgerust met een alarm. Dit alarm is niet heel luid maar maakt een piepend geluid dat steeds sneller gaat wanneer de auto ergens tegen aan dreigt te botsen tijdens het rijden. Daarnaast wordt ook de achteruitrijcamera, die te vinden is op www.vanzwitserland.nl, steeds populairder. Door middel van een achteruitrijcamera kan er via een scherm achteruit gekeken worden wat de kans op schade verkleind. Een gadget zoals een achteruitrijd camera is ideaal als je een grote een auto hebt. Er zijn verschillende aanbieders voor achteruitrijcameras een daarvan is van Zwitserland

http://www.vanzwitserland.nl/