Alpi Blog
Image default
Financieel

Zakelijk geld lenen

Zakelijk geld lenen

Wil je zakelijk geld lenen dan krijg je met andere criteria te maken. Een belangrijk verschil is dat er geen check wordt gedaan bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Het BKR registreert namelijk alleen particuliere leningen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het belangrijk is dat je onderzoekt of je in staat bent om je lening af te lossen. Als dat niet lukt kom je immers onherroepelijk in financiële problemen. Het is niet echt handig als je kort nadat je een zakelijke lening hebt afgesloten je faillissement moet aanvragen. Ga dus alleen een lening aan als je zeker weet dat je de aflossingen tijdig en volledig kunt voldoen.

Waarvoor kan ik zakelijk geld lenen?

Wil je geld lenen voor de zaak dan kun je dat besteden aan bijvoorbeeld inventaris, machines of gereedschappen, maar ook aan voorraden. Als je bijvoorbeeld als schilder of timmerman een grote klus krijgt dan wil je goedkoop en dus groot je voorraden hout of verf inkopen. Als je daarvoor geen financiële middelen hebt dan kan een zakelijke lening uitkomst bieden. Deze kun je dan aflossen als je voor die mooie grote klus betaald krijgt. Als dit je situatie is kun je kiezen voor een korte looptijd waardoor je ook weer snel van je betalingsverplichting af bent. Maar je kunt natuurlijk als ondernemer ook een langlopende lening aangaan voor grotere investeringen.

Heeft een zakelijke lening gevolgen voor mijn privé situatie?

Een zakelijke lening heeft in principe alleen betrekking op je bedrijf. Wel is het zo dat in geval van een eenmanszaak of BV soms als voorwaarde wordt gesteld dat je privé aansprakelijk bent als blijkt dat je de lening zakelijk niet kunt aflossen. Ga je een lening afsluiten, let dan goed op de voorwaarden zodat je niet onaangenaam wordt verrast op het moment dat je bedrijf mogelijk in financiële problemen komt.

Waar kan ik voordelig zakelijk lenen?

Als je zakelijk wilt lenen is het aan te raden om bij verschillende geldverstrekkers de voorwaarden te vergelijken. Net als voor een privé lening wil je natuurlijk de laagste rente en kosten betalen. Vergelijken kun je heel gemakkelijk online doen. Je ziet dan meteen de verschillen bij meerdere aanbieders en kunt direct de lening afsluiten die het beste bij je past. Je krijgt doorgaans binnen 1 tot 2 werkdagen bericht of je aanvraag voor een lening is toegekend. Is dat het geval dan heb je het geld ook snel op je rekening.

 

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/