Alpi Blog
Image default
Financieel

Hoeveel kan ik lenen?

Een vraag die vaak gesteld is bij het informeren naar een lening: hoeveel kan ik lenen. Dat hangt allemaal af van de bank waar je gaat, het kostentarief, jouw inkomsten en uitgaven van dat moment. Je kan ongeveer 1/3e van je inkomsten spenderen aan leningen. Als je nog andere leningen hebt lopen, of alimentatie moet betalen, dan zal de bank dit in acht nemen bij de berekening.

 

Een vast loon is een vereiste om te lenen. Anders is het risico veel te hoog voor de bank, want je hebt geen enkele bron van inkomsten om de lening terug te betalen. Geld lenen is dus niet iets wat je zomaar kan doen. De bank wil je enkel als klant nemen als je ook alles netjes kan terug betalen. Overhandig ze dus alle documenten zoals loonfiche en bewijzen van andere leningen, zo kunnen zij de berekening maken en je snel een antwoord laten weten.

 

De aanvraag van een lening kan je via het internet doen of in een bankkantoor. Als je een bank hebt gekozen dan kan je de aanvraag ondertekenen en dan zullen zij het eens grondig bekijken. Pas als je antwoord hebt ontvangen dat de lening is goedgekeurd zal je een contract krijgen om te ondertekenen. Eens dit terug in bezit is van de bank dan begint de lening te lopen en beschik je over het geld. Het kan zijn dat het geld op je zichtrekening kom, of dat het rechtstreeks naar de leverancier gaat waar je een dienst of product afneemt.

 

De rompslomp van het geld lenen valt dus heel erg goed mee. Geen lange wachttijden of veel papierwerk. Het is allemaal snel in orde als jouw dossier ook in orde is. Als de bank merkt dat jouw inkomsten in orde zijn kan je op je twee oren slapen.

 

http://www.kredietje.be/