Alpi Blog
Image default
Zakelijk

Uw eigen thuis werkplek inrichten met behulp van deze gids

Overal ter wereld lijkt thuis werken het nieuwe normaal te worden, zo ook in België. Het maakt daarbij weinig uit wat voor functie u heeft tenzij het gaat om een job waarbij het praktisch niet mogelijk is om vanuit huis te werken maar alle bedrijven van A tot Z moeten eraan geloven. En wat nu als de corona crisis opeens over zou zijn? Zouden we dan allemaal massaal weer naar het kantoor trekken om daar onze dagelijkse babbel met een kop koffie en onze collega’s te hebben? Of zouden we dan alsnog grotendeels thuis blijven werken? Enfin, hoe ge het ook draait of keert, we zitten vast aan ons thuis werken en dat zal de komende tijd nog wel even doorgaan. Om u door de dagelijkse sleur heen te helpen hebben we hier onder in deze blog een paar mooie tips geschreven om het thuis werken iets aangenamer te maken. 

De meest belangrijke zaak: Uw gezondheid en uwen werkplek

Als u een uur of twee per dag aan de keukentafel moet werken zal ge er niet zuur van worden maar laten we eerlijk zijn: De keukentafel is gemaakt om aan de eten en drinken, niet om 9 uur per dag uw werk projecten op te maken terwijl u voorover gebogen of uw laptop zit. Niet alleen voor u zelf maar ook voor uw werkgever is het van belang dat u in de juiste houding zit te werken. Een verkeerde werkhouding geeft immers lichamelijke klachten op lange termijn. Kies een goed bureau en een ergonomische bureaustoel als basis voor uw gezonde en duurzame werkplek. 

Laat genoeg natuurlijk daglicht binnen en zorg voor goede kunstmatige verlichting op donkere dagen

Voor ons mensen is het belangrijk dat we elke dag voldoende natuurlijk daglicht te zien krijgen. In de zomer zal dat niet zo’n groot probleem zijn en is het vaak raadzaam om uw werkplek niet te dicht bij het raam te zetten om hinderlijke schitteringen op uw beeldscherm te voorkomen. Maar let eens op in de winter, u zal zien dat u zeker niet genoeg daglicht tot u neemt als uw kantoor niet dichtbij het raam staan. Maar wat maakt het uit als u niet genoeg daglicht heeft? Nou, ten eerste verhoogt u de kans op sombere gevoelens en zelfs depressies als u niet genoeg natuurlijk daglicht tot u neemt. Ten tweede heeft u minder kunstmatig licht nodig als u dichtbij het raam zit. Zo kan u ook nog even naar buiten kijken voor de nodige afleiding. 

Tot slot: Fleur uw thuiswerkplek eens op met wat planten en bloemen

Planten en bloemen zijn goed voor uw humeur, tenminste, als u van planten en bloemen houdt. Nog niet overtuigt? Dan zal ik u uitleggen waarom planten en bloemen u helpen om productiever thuis te werken. Planten maken periodiek een proces door dat fotosynthese heeft. Fotosynthese zorgt ervoor dat oude en vervuilde luchtdeeltjes weer worden omgezet naar splinternieuwe en gezonde zuurstof. Dus door planten in huis te nemen fleurt u niet alleen de werkplek op maar zorgt u ook nog een voor een extra gezond binnenklimaat.