Alpi Blog
Image default
Zakelijk

Tips voor een correct gebruik van rekfolie

Rekfolie, ook wel bekend als stretchfolie of wikkelfolie, is een onmisbaar item in de wereld van de logistiek en transport. Het is een flexibele plastic folie die wordt gebruikt om goederen veilig te verpakken en te beschermen tijdens opslag en verzending. In dit artikel bespreken we de verschillende toepassingen van wikkelfolie en geven we tips voor een correct gebruik ervan.

 

Toepassingen van rekfolie

Rekfolie gebruik je als verpakking van pallets Wikkelfolie wordt vaak gebruikt om pallets met goederen te verpakken. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het transport en voorkomt dat de goederen verschuiven of beschadigd raken.

 

Wikkelfolie kan ook worden gebruikt om individuele producten te beschermen tegen schade en stof. Dit is vooral handig voor producten die kwetsbaar zijn, zoals meubels, elektronica en glaswerk.

 

Wikkelfolie kan ook worden gebruikt om goederen te beveiligen tijdens transport. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor waardevolle goederen of goederen die gevoelig zijn voor diefstal.

 

Tips voor een juiste gebruik van rekfolie

Om het beste resultaat te behalen bij het gebruik van wikkelfolie, is het belangrijk om de volgende tips in gedachten te houden.

 

Kies de juiste dikte. Wikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. Kies de juiste dikte op basis van het gewicht en de grootte van de goederen die je verpakt. Hoe zwaarder en groter de goederen, hoe dikker de folie moet zijn.

 

Als tweede belangrijke aspect: houd de spanning constant. Het is belangrijk om de spanning op de wikkelfolie constant te houden tijdens het verpakken van goederen. Hierdoor blijft de folie stevig en voorkom je dat de goederen verschuiven.

 

Daarnaast, zorg ervoor dat de folie strak om de goederen wordt gewikkeld. Hierdoor blijven de goederen stevig op hun plaats en voorkom je dat ze beschadigd raken.

Wikkel meerdere lagen folie om de goederen om extra bescherming te bieden. Dit is vooral handig voor kwetsbare goederen of goederen die langdurig opgeslagen moeten worden.

Gebruik een foliedispenser om het verpakken van goederen gemakkelijker te maken en de spanning op de folie constant te houden. Dit voorkomt ook dat de folie in de knoop raakt.

 

Tot slot

Rekfolie is een veelzijdig product dat gebruikt wordt om goederen veilig te verpakken en te beschermen tijdens transport en opslag.

https://www.profipack.be/folie-zakken/rekfolie