Alpi Blog
Image default
Vakantie

De beste plaatsen om te leren duiken in Italië

Ben je een groot liefhebber van het Italiaanse leven? De keuken, de geschiedenis en de manier van leven? Dan is de kans erg groot dat je hart net even wat sneller gaat kloppen als je denkt aan een vakantie naar dit fijne Europese land. Maar wist je dat je het land ook op een totaal andere manier kunt ervaren? Kies ervoor om een keer te gaan duiken als je zoekt naar de beste cadeau ideeën voor hem! In deze blog geven we twee leuke tips voor plekken die je wel eens een keer moet hebben gezien als je hier wilt gaan duiken.

1. De Saint Lucia, voor de kust van Rome

Vlak voor de kust van Rome ligt de Saint Lucia. Dit is een van de meest geliefde plekken waar duikers hun PADI willen halen, of waar getrainde duikers de onderwaterwereld willen verkennen. De regio staat namelijk bekend om de extreem lange kustlijn, waardoor je avontuur na avontuur mee gaat maken. Rondom de talloze eilanden is het water lekker warm en je bent zeker van helder water. Hierdoor geniet je dus ook meteen van een ver zicht tijden het duiken. En kun je geen genoeg krijgen van duiken naar wrakken? Dan mag de Saint Lucia niet ontbreken op je eigen bucketlist. Dit wrak ligt vlak voor de kust van Rome.

Rondom Cristo degli Abissi

Het bronzen beeld van Christus staat 17 meter onder water. Maar het beeld is er niet voor niets gezet. Het heeft namelijk een veel diepere betekenis. De gedachten hierachter is, dat het niet uitmaakt hoe ver je valt in het leven. Christus is er altijd om je op te vangen. Wil je dit beeld graag met eigen ogen aanschouwen? Dan is het de hoogste tijd om de boot te pakken op het moment dat je in dit magische stukje Italië aan bent gekomen. Je maakt deze duik door te vertrekken vanuit de haven van Portofino. Hierdoor combineer je het duiken meteen met een welverdiende vakantie in de Amalfi kust. Beter kan het dus haast niet worden. En ben je klaar met deze indrukwekkende duik? Zet je tanden in een krokante pizza of smul van een overheerlijke pasta (met zeevruchten). Die ene flinke boost met koolhydraten komt dan maar al te goed van pas.

Dit is een van de beste cadeau ideeën voor hem

Naar de beste cadeau ideeën hoef je vanaf nu dus niet verder meer te zoeken. Het maakt niet uit of je partner, vriend of broer zijn PADI al heeft gehaald of dit nog moet halen. Voor zowel een proefduik, voor het halen van je PADI, voor een opfriscursus of voor een ervaren duik, zit je hier helemaal goed. Het beste van alles? Je hoeft niet langer meer in het vliegtuig te stappen, naar een verre bestemming, om de mooiste vergezichten te ervaren. Stap gewoon in de auto of pak het vliegtuig naar Italië. In een relatief korte tijd waan je je ineens in een compleet andere wereld. En da’s wel zo leuk.