Alpi Blog
Image default
Vakantie

Alles wat je moet weten over zwemspa’s

Een zwemspa in niet zomaar te vergelijken met een jacuzzi of een standaard bad. Een zwemspa is een combinatie van een zwembad en een jacuzzi. In dit artikel wordt er duidelijk uitgelegd wat een zwemspa is en welke soorten er op de markt zijn. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent!

Wat is een zwemspa? 

Een zwemspa van Elite Wellness is een speciaal soort zwembad met een ingebouwd systeem dat zorgt voor een stroming in het bad. Door deze stroming kan je in het bad zwemmen terwijl je op dezelfde plek in het bad blijft. Zwemspa’s worden ook wel weerstandsbaden genoemd. De stroming in de zwemspa wordt gecreëerd door middel van jets. Het verschil is dat deze stroming bij de zwemspa sneller en krachtiger is dan bij een jacuzzi. Het idee ervan is dat je baantjes kan trekken net als in een groot zwembad, zonder dat je ook echt een groot zwembad in jouw tuin of huis nodig hebt. Een zwemspa is eigenlijk het equivalent van de loopband; daar leggen we heel wat kilometers op af, terwijl je op dezelfde plek blijft. Het zwemmen in een zwemspa lijkt erg op het zwemmen in open water. Stel jezelf eens voor dat je kunt zwemmen wanneer je maar wilt, gewoon in de privacy en veiligheid van jouw eigen huis in een zwembad dat groot voelt maar in feite slechts een minimaal aantal vierkante meters in beslag neemt. Ook bieden de meeste moderne zwemspa’s verschillende ontspanningsmogelijkheden in de vorm van onder andere massagejets. Je kunt het bad waar je baantjes in trekt dus ook gebruiken als hot tub! Dat is toch ideaal? 

Wat voor soorten zwemspa’s zijn er? 

Wanneer je een zwemspa wilt aanschaffen, kun je gaan kijken naar wat voor soorten zwemspa’s er zijn. Je kan jezelf goed gaan oriënteren. Bij Elite Wellness worden de zwemspa’s onderverdeeld in vier verschillende categorieën

Combinatiebaden

Een combinatie zwemspa bestaat uit twee losse baden: een bubbelbad en een trainingsbad. Een groot voordeel hiervan is dat de watertemperatuur in beide baden apart kan worden bepaald. Zo krijg je maximaal comfort in twee verschillende situaties. 

Hybride baden

Hybride baden faciliteren een serieuze zwemtraining met krachtige tegenstroom en zijn ook voorzien van massagejets om na jouw workout van een optimale ontspanning te genieten. De watertemperatuur ligt rond de 27°C, perfect dus voor inspanning en ontspanning. 

Zwemspa 

De zwemspa’s zijn volledig uitgeruste hot tubs die in het zwemgedeelte ook voorzien zijn van tegenstroomjets. Perfect dus wanneer je geen ruimte hebt voor een full size exercise pool of combinatiebad, maar toch van alle voordelen van een zwemspa wil profiteren.

Exercisebaden

Deze baden zijn vooral gemaakt om in te trainen; het ontspanningsdeel is bij deze baden niet belangrijk. Deze zwemspa’s bieden een bijzonder geavanceerde tegenstroomtechnologie, waar ook zwemmers op hoog niveau mee kunnen trainen.