Alpi Blog
Image default
Marketing

6 redenen waarom u moet investeren in Google Adwords

Google AdWords is een van de meest populaire en effectieve manieren om te investeren in digitale marketing. Als advertentiemedium is het ook een van de meest betaalbare. De ROI op Google AdWords is hoog in vergelijking met andere vormen van reclame. Als u nieuw bent in de wereld van digitale marketing, kan Google AdWords in het begin een beetje overweldigend lijken. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een wirwar van onintuïtief gebrabbel, maar als u eenmaal begrijpt waar u naar kijkt, wordt het duidelijker. Laat u niet afschrikken door de schijnbaar complexe aard ervan; als u zich er eenmaal in verdiept, zult u zien dat er eigenlijk zes goede redenen zijn waarom u in Google AdWords zou moeten investeren om uw bedrijf online te adverteren:

Het is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken.

Google AdWords is een zelfbedieningsplatform voor advertenties, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om te beginnen. U hoeft geen langdradige contracten te tekenen; u kiest gewoon uw budget, schrijft uw advertentietekst en selecteert de gewenste zoektermen. Vervolgens kunt u de voortgang van uw campagne volgen via het Google AdWords-dashboard. Met Google AdWords kunt u een campagne opzetten die volledig is afgestemd op uw bedrijf en zijn doelstellingen. U kunt de exacte termen selecteren waarvoor gebruikers uw advertenties te zien krijgen, waardoor het gemakkelijk is om uw campagne te richten en uw kansen op succes te vergroten. Dankzij de eenvoudige interface van Google AdWords kunt u uw advertentiecampagnes overal opzetten en controleren. U kunt uw advertentiecampagnes maken en bewerken, uw budget instellen en de voortgang van uw campagne volgen, allemaal vanaf uw laptop of smartphone.

 

U kunt de ROI volgen.

Met Google AdWords kunt u uw rendement op investering (ROI) in realtime volgen. Dit betekent dat u kunt zien hoeveel mensen op uw advertenties klikken, hoeveel daarvan uw website bezoeken en hoeveel ze daar uitgeven. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken om uw campagne aan te passen en het succes ervan te vergroten. Met Google AdWords kunt u het succes van uw campagne op verschillende manieren volgen. Zo kunt u uw campagne volgen op basis van de statistieken die belangrijk zijn voor uw bedrijf. U kunt zaken bijhouden als het aantal klikken, de hoeveelheid geld die uw advertenties genereren, de hoeveelheid verkeer die uw advertenties ontvangen en het aantal bezoeken aan uw website.

 

Het is zeer aanpasbaar.

Met de interface van Google AdWords kunt u sterk aangepaste campagnes opzetten. U kunt uw budget, uw locatie, uw doelgroep, uw dagbudget, uw gewenste klikfrequentie en uw gewenste zoektermen kiezen. Zo kunt u een campagne maken die volledig is afgestemd op uw bedrijf en de doelstellingen ervan. U kunt er ook voor kiezen om uw advertenties te groeperen in zogenaamde “advertentiegroepen”. Zo kunt u al uw advertenties die betrekking hebben op één thema in één groep plaatsen, waardoor het gemakkelijker wordt om de voortgang ervan te volgen.

 

Er zijn geen hoge kosten vooraf.

Google AdWords is een van de meest betaalbare advertentiemogelijkheden die er zijn. U betaalt alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt; er zijn geen hoge kosten vooraf. U betaalt alleen voor de resultaten, waardoor het zelfs voor de kleinste bedrijven betaalbaar is. Wanneer u investeert in Google AdWords, betaalt u alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt en uw website bezoekt. U hoeft niet te betalen als niemand op uw advertentie klikt. Dit maakt het een betaalbare manier om te adverteren en het aantal mensen dat uw website bezoekt te verhogen.

 

Er is ingebouwde consumentenbewustzijn.

Omdat Google AdWords zo’n veelgebruikte en bekende dienst is, heeft het ingebouwde consumentenbekendheid. Veel mensen herkennen de advertenties die u op de pagina met zoekresultaten plaatst, waardoor de kans groter is dat ze erop zullen klikken. Dit betekent dat uw campagne een goede kans van slagen heeft, zelfs als u nieuw bent in de wereld van digitale marketing. Veel bedrijven die nieuw zijn met adverteren op Google AdWords vinden het gemakkelijk om hun campagne van de grond te krijgen en resultaten te zien. Dit is deels te danken aan de ingebouwde bekendheid van de consument met Google AdWords. Mensen zijn gewend om advertenties op de pagina met zoekresultaten te zien, waardoor ze eerder geneigd zijn erop te klikken.

 

Google heeft vele andere nuttige diensten.

Google is een one-stop-shop voor veel digitale marketingbehoeften. Google AdWords is toevallig zijn melkkoe, maar het heeft ook andere nuttige diensten die uw aandacht waard zijn: – Google Analytics: Dit is de koning van de website analytics. Het is gratis, heeft robuuste rapportage, en wordt ten zeerste aanbevolen voor alle marketeers. Zelfs als u geen Adwords gebruikt, is deze tool de moeite waard om op uw site te installeren. – Google Keyword Planner: Dit is de makkelijkste manier om nieuwe long-tail keywords voor je campagnes te ontdekken. – Google Alerts: Dit is een gratis tool die u e-mail alerts stuurt wanneer een nieuw artikel gerelateerd aan uw industrie of bedrijf online wordt gepubliceerd. – Google Tag Manager: Dit is een gratis tag management tool waarmee u eenvoudig de gegevens van uw website kunt volgen en kunt zien hoe effectief uw advertentiecampagnes zijn.

 

Slotwoorden: Moet u investeren in AdWords?

Als u uw bedrijf online wilt laten groeien, is Google AdWords een uitstekende investering. Het is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken, heeft ingebouwde consumentenbewustzijn, is zeer aanpasbaar, heeft geen hoge aanloopkosten en stelt u in staat de ROI van uw campagnes te volgen. Begin vandaag nog te investeren in Google AdWords om uw bedrijf online te laten groeien.