Alpi Blog
Image default
Financieel

Tweede golf

Door de coronacrisis en de tweede golf die er aan zit te komen, zitten we met zijn allen weer massaal binnen. Waar we in het begin van het jaar in maart, april en mei al flink werden beperkt in onze vrijheden kan dit zomaar eens weer gebeuren. Het kan namelijk zo zijn dat we als de tweede coronagolf ingaat we weer worden beperkt in onze vrijheden. Helaas is het dan ook dit keer zo dat we niet meer zoveel naar buiten kunnen. De reden hiervoor is dat het weer slechter zal worden omdat we weer richting de winter gaan. Maar tijdens deze periode van herfst begin je het eigenlijk wel al te merken.

De dagen worden korter

De dagen worden weer korter waardoor we minder licht hebben. Zo wordt het nu al vanaf 20:30 donker. Dit zorgt ervoor dat we niet meer lekker na het eten kunnen gaan fietsen of dat lekkere stukje gaan hardlopen. Bovendien betekent het ook dat het weer en de temperatuur weer gaat veranderen. Dit houdt in dat we minder graag naar buiten gaan. Bedenk je namelijk eens dat het een graad of 10 is en het buiten regent. Daarnaast is er ook een vieze wind. Dit is dan niet echt weer waarvan je denkt ik zit al de hele dag binnen laat ik eens lekker gaan wandelen ter ontspanning. Kijk, als er straks weer een mooi laagje sneeuw ligt en er staat een mooi zonnetje dan is het een ander verhaal. Dan pak je namelijk gewoon de winterjas, de sjaal, de muts en de handschoenen uit de kast. Zo kun je dan ondanks de kou toch naar buiten. Maar als het regent en het waait, dan wordt zelfs kleding een lastig verhaal. Je wordt namelijk eerst nat door de regen. Dit zorgt ervoor dat je kleding niet meer warm wordt en vervolgens waait de wind makkelijke door die natte laagjes kleding heen. Dat wordt weer bibberen.

De keuken

Je gaat dus niet meer veel naar buiten. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het binnen leuk blijft. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om de keuken eens onder handen te nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan wat een vaatwasser kan betekenen voor je woning genot. Nooit meer afwassen, gewoon de vaat erin zetten, even wachten en klaar. Je moet dan natuurlijk wel nog even alles uitruimen, maar vergeleken met afwassen bespaar je enorm veel tijd. Mocht je niet genoeg geld hebben om alles te realiseren dan kun je bijvoorbeeld familie of vrienden vragen om dat bedrag te dekken. Je kunt ook kiezen voor geld lenen. Via geld lenen jij dan van die nieuwe keuken genieten.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/samenwerken/geld-lenen-zonder-bank-niets-dan-voordelen/