Alpi Blog
Image default
Auto

Voorbereid op vakantie met de auto

Het is alweer bijna vakantie. Dit een periode waar we altijd naar uit kijken. Heerlijk zorgeloos genieten en weer even tot rust komen. Toch heeft op vakantie gaan toch wel enige voorbereiding nodig. Wellicht tot u dit jaar de verdere reizen met de vliegtuig overslaat en besluit met de auto buurlanden te gaan verkennen. Wij hebben een aantal aspecten op een rijtje gezet waar u op moet letten wanneer u besluit met de auto te gaan reizen.

Wanneer u op vakantie gaat met de auto zorg als allereerst dat u de auto goed laat keuren. Autopech is natuurlijk iets wat we onderweg willen voorkomen. Niks is vervelender om onderweg vast komen te zitten en niet vooruit te kunnen. Vooral met kinderen aan boord leid dit tot de nodige frustraties. Laat dus je auto checken voordat je weg gaat. Zorg ook dat je een reserve wiel in je kofferbak hebt. Dit kan altijd onderweg. Daarnaast is het altijd handig om ook een gevarendriehoek mee te nemen. Natuurlijk hoop je deze onderweg niet te hoeven gebruiken maar het is altijd handig om deze wel bij je te hebben wanneer van plan bent op een lange reis te maken.

Ook is het van belang om een auto verbanddoos mee te nemen. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het is dus van belang om overal op voorbereid te zijn. Een auto verbanddoos kan gedurende de hele vakantie nuttig zijn. Het kan bijvoorbeeld net zo zijn dat iemand anders een ongelukje meemaakt en toevallig geen verbandkoffer bij zich heeft. Zo kunt u meteen te hulp schieten.

Naast het nemen van de beschreven veiligheidsmaatregelen is het van belang om vooraf alvast research te doen. Naar de verkeersregels van de landen waar u doorheen zult rijden. Daarnaast kunt u vooraf alvast tol berekenen zodat u overal van op de hoogte kunt zijn.

https://www.schoens-safety.nl