Alpi Blog
Image default
Woningen

Welke kast moet ik kopen voor mijn woonkamer?

Als je bezig bent met het inrichten van je woonkamer zul je al wel merken dat er duizenden keuzes zijn. In stijlen, maar ook in kleuren of meubels. Zo ook voor kasten. Kasten zijn niet alleen praktisch, want je kan er spullen in opbergen, maar soms kunnen ze ook juist een ‘centerpiece’ van je woonkamer zijn. Maar welke Emob kasten moet je nu kopen voor je woonkamer?

Meer ruimte creëren?

Van een open kast kan je je woonkamer heel ruimtelijk laten lijken, omdat je er doorheen kan kijken. Het kan daarom heel geschikt zijn voor kleinere woonkamers. Het is alleen wel erg gevaarlijk, want als er te veel tierelantijntjes in staan, kan het juist averechts gaan werken en rommelig gaan ogen. Met een paar unieke, leuke decoratiestukken ben je eigenlijk met een open kast al wel klaar! En dan is het de kunst om het ook zo netjes houden!

Het mag gezien worden!

Je spullen op een mooie manier te laten zien, kan heel goed met een vitrinekast. Door het glas zijn je spullen te zien, maar daardoor blijft het ook stofvrij. Win-winsituatie. Doordat een vitrinekast van glas is, moet je alsnog wel oppassen dat het niet een zooitje wordt (net als bij een open kast). Om dit te voorkomen, kan je hem het beste stylen door groepjes te maken met accessoires van verschillende formaten en texturen en met behulp van “de regel van drie”. Interieurdesigners zweren bij deze stylingtip, omdat deze regel ervoor zorgt dat de look van de kast in balans is en daardoor zal het er ook heel stijlvol uitzien.

Woonkamer

Less is more

Met een dressoir in je woonkamer zit je eigenlijk bijna altijd goed, een bijna onmisbaar meubelstuk. Niet alleen is het een praktische kast om spullen in op te bergen, maar je kan een dressoir ook leuk stijlen. Bij een dressoir geldt, less is more. Een dressoir heeft niet veel nodig omdat zo’n kast vaak al de aandacht trekt in een ruimte. Met weinig accessoires, zoals een vaas met pampaspluimen en geurstokjes is een dressoir eigenlijk al af.

Elke dag een andere plek

Omdat je een trolleykast kan verplaatsen, maakt dat hem handig en praktisch. Je schuift hem zo aan de kant als de kast in de weg staat of je pakt hem er weer bij als je wat nodig hebt. Je kan zo’n kast natuurlijk op verschillende manieren stijlen, maar zo’n kast leent zich perfect om je drankverzameling op uit te stallen. Old fashioned met een fles goeie whiskey en een paar mooie glazen of juist hip met de drank en de accessoires om cocktails te shaken.

Voor elke interieurstijl zijn er wel passende Emob kasten te vinden. Een trolleykast staat vaak mooi in een eclectisch interieur, maar kan natuurlijk ook prima bij een industrieel interieur. Natuurlijk is de keuze uiteindelijk aan jou om te kiezen welke Emob kasten het beste passen in jouw woonkamer. Succes!