Alpi Blog
Image default
Woningen

Hoe een neonbord te gebruiken voor een maximaal effect

Een neon sign is opvallend en levendig. Ze kunnen binnen of buiten worden gebruikt om aandacht te trekken, bewustzijn te verspreiden en een statement te maken. Of je nu reclame wilt maken voor je bedrijf of wat flair wilt toevoegen aan je woonruimte, er zijn een paar stappen die je moet nemen om het meeste uit je neonbord te halen 


Neon sign

Het kiezen van het juiste bord 

De eerste stap is het kiezen van het juiste bord voor jouw behoeften. Er zijn veel verschillende soorten neonlichten verkrijgbaar, van klassieke ontwerpen met letters en vormen tot modernere versies van traditionele borden. Als je het bord voor zakelijke doeleinden gebruikt, is het belangrijk dat het ontwerp past bij je merkidentiteit. Als je je huis inricht, bedenk dan wat voor sfeer je wilt creëren met je neonbord – past het bij je huidige stijl? Door een bord te kiezen dat weerspiegelt wie je bent als individu of merk, kun je een maximaal effect bereiken 

 

Je bord installeren 

Als je eenmaal het juiste bord hebt gekozen, is het tijd om het te installeren. Verschillende soorten neonreclame vereisen verschillende installatiemethoden, dus zorg ervoor dat je je goed inleest over hoe je die van jou het beste kunt monteren voordat je begint. Waarschijnlijk heb je een soort voeding en bevestigingsmateriaal nodig om het goed en veilig op te hangen.  

   

Een impact maken  

Tenslotte is de plaatsing van een neonbord essentieel voor een maximaal effect. Denk na over waar je publiek waarschijnlijk zal zijn – als het een buitenreclame is, zorg er dan voor dat de mensen het niet zullen missen! Als het daarentegen om een binnenreclame gaat, bedenk dan waar mensen meestal samenkomen; dat kan bij de ingang zijn of in een sociale ruimte zoals een woonkamer of eettafel. Zorg ervoor dat alle bedrading uit het zicht ligt; zo blijft het er netjes en opgeruimd uitzien en bescherm je jezelf tegen mogelijke elektrische gevaren.   

 

Conclusie 

Neonborden kunnen binnen en buiten worden gebruikt voor zowel esthetische als praktische doeleinden – of ze nu reclame maken voor een bedrijf of iemands huis opfleuren! Het begint allemaal met het kiezen van het juiste type neonbord dat goed past bij het doel dat je voor ogen hebt; als dat eenmaal gedaan is, kan de installatie beginnen (zorg ervoor dat je weet wat voor soort hardware nodig is). Tenslotte moet je de plaatsing zorgvuldig overwegen als je een maximaal effect wilt bereiken – bedenk waar mensen het het vaakst zullen zien! Met deze tips in gedachten zou je neonbord geen moeite moeten hebben om zijn stempel te drukken!