Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Hoe werkt een automatische schuifdeur

Kinderen kunnen zich uren bezighouden met een automatische schuifdeur. Het is ook wel een wonderlijk stukje techniek. Dat een deur zomaar voor je opengaat wanneer je aan komt lopen is toch bijna magisch? Hoe werkt een automatische schuifdeur? Menig volwassene stelt zichzelf dezelfde vraag.

Waarom eigenlijk?

Laten we eens een vraag eerder beginnen: waarom eigenlijk een automatische schuifdeur installeren? Automatische schuifdeuren hebben tal van voordelen. Ze zijn makkelijk en hygiënisch (zeker ten tijde van corona is dat een grote pré), zorgen voor energiebesparing én helpen om ongenode gasten buiten te houden.

De werking van een automatische schuifdeur

Een automatische schuifdeur wordt geopend en gesloten door een stille elektrische motor. Maar hoe weet de schuifdeur dat hij aan de bak moet? Er zijn verschillende manieren om een schuifdeur te activeren. Sommige schuifdeuren gebruiken IR-detectie om naderende personen te signaleren. Anderen worden ingeschakeld via een knop op de muur of een drukschakelaar onder de mat. Tenslotte is het ook mogelijk om met een systeem voor toegangscontrole te bepalen wanneer de deur moet openen. Met een pasje of druppel kun je de deur vertellen wie je bent, waarna deze zich voor je opent (of niet, natuurlijk).

De rode draad bij al deze systemen is dat de knop, de sensor of detector een signaal richting de motor stuurt, die daarna automatisch zorgt dat de schuifdeur opent.

Installeren in een dag

Automatische deuren zijn technologische hoogstandjes. Toch hoeft het installeren van een automatische deur niet lang te duren. Meestal is een dag voldoende om je pand te voorzien van moderne automatische deuren.

Onderhoud en service

Verleng de levensduur van je automatische schuifdeuren met periodiek onderhoud. Een goed onderhouden schuifdeur gaat jaren langer mee.

Eén adres voor alle automatische deuren

Voor het installeren en onderhouden van alle soorten automatische deuren en hekken neem je contact op met www.automatischedeuren24.nl. Met 20 jaar ervaring en topmerken als Itec en Erreka staan wij garant voor automatische schuifdeuren van de best mogelijke kwaliteit. Neem contact met ons op en ontdek het zelf!

https://www.automatischedeuren24.nl/