Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Een extra sleutel nodig? Laat er eentje bijmaken

Als je een nieuwe sleutel nodig hebt kun je die vaak makkelijk bij laten maken. Er zijn enkele dingen die nuttig zijn om te weten. Zo weet je waar je aan toe bent.

Sleutels met en zonder certificaat

Sommige bedrijven beschikken over een patent op een sleutel. Op dat moment krijg je bij het kopen van een sleutel ook meteen een certificaat. Alleen met dat certificaat kun je nieuwe sleutels bijmaken. Dat wordt dan ook door het bedrijf zelf gedaan.

Hoe lang duurt een sleutel bijmaken?

Bij een goede slotenmaker heb je al snel de nieuwe variant in handen. In een paar minuten kunnen zij het klusje al klaren. Dat geldt wel voor een normale sleutel zonder certificaat. Indien je een sleutel hebt met een certificaat moet je de nieuwe sleutel bij het bedrijf in kwestie bestellen. Dan kun je het nieuwe exemplaar ook al snel in huis hebben. Het is vaak afhankelijk van de levertijd. Gemiddeld bedraagt dat zo’n 2 tot 3 dagen.

Wat kost het om een sleutel bij te maken?

De kosten voor het bijmaken van een sleutel lopen erg uiteen. Het hangt er erg van af of je een normale of gecertificeerde sleutel bij wilt laten maken. Een sleutel zonder certificaat kun je eenvoudig laten dupliceren. Ook hoef je hier niet al te diep voor in de buidel te tasten. Je kunt soms voor een tientje klaar zijn. Gaat het om een sleutel met certificaat? Dan kunnen de prijzen oplopen. Gemiddeld betaal je voor zo’n sleutel al snel meerdere tientjes. Het kan oplopen tot zo’n 150 euro.

https://www.veiligheidsslotenshop.be