Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Hoe moet je haardhout bewaren? Lees deze adviezen van deskundigen

Een toenemend aantal mensen kiest er, vanwege de hoge gasprijzen en energiekosten, voor om over te stappen op het stoken met haardhout. Haardhout kopen bij Golden Flame Lelystad is dan ook steeds populairder aan het worden. Goed haardhout brandt lang, is voordelig en helpt om je woning snel op de gewenste temperatuur te brengen. Van groot belang is echter wel om, na haardhout kopen bij Golden Flame in Lelystad, jouw haardhout op de juiste manier op te slaan en te bewaren. Hoe je dat efficiënt doet, kun je in dit artikel lezen. Lees onze beste adviezen van ervaringsdeskundigen door en kies ook voor het beter bewaren van jouw haardhout!

Sla je haardhout buiten op en niet binnen

Ga je ook voor het beste haardhout, dan raden we je aan om je haardhout buiten te bewaren. Na haardhout kopen bij Golden Flame Lelystad kun je dit hout het beste buiten bewaren, op een plek die én droog is en waar de wind goed door het hout kan waaien. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout goed kan drogen. Kies daarom voor een opslagplek buiten, bijvoorbeeld in een speciaal rek waarin je het hout kunt opslaan. Het hout bewaren in de schuur of in je woning zelf, is weinig zinvol!

Zorg ervoor dat er geen connectie is met de grond

Een ander belangrijk punt van aandacht bij het slim opslaan van haardhout is, ervoor zorgen dat het hout niet in contact staat met de bodem cq. grond. Brandhout dat op de grond ligt, zuigt namelijk vocht op, waardoor het hout kwalitatief achteruit gaat. Zorg dus voor een stellage die niet direct contact maakt met de grond! Lukt dit niet? Leg dan onderaan een zeil, het liefst een luchtdoorlatend zeil, zodat er geen vocht in het hout kan trekken.

Regel een goed zeil tegen de regen

Belangrijk is, we noemden het al, dat jouw haardhout niet vochtig wordt. Nederland is een echt regenland en dat betekent dat je hierop voorbereid moet zijn. Dek jouw brandhout buiten dan ook af met een zeil als er kans is op regen. Zo voorkom je dat het hout vochtig wordt en daardoor minder goed brandt. Een zeil is een eenmalige investering die je veel winst gaat opleveren. Doen dus!