Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Afdekzeil zwembad

Heeft u een zwembad in de tuin? Vindt u het ook zo irritant dat u elke dag met een schepnetje de bladeren en ander vuil uit het zwembad moet vissen? Misschien wordt het dan tijd om een afdekzeil voor uw zwembad aan te schaffen. Een afdekzeil voor zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten. Heeft u een rond zwembad dat u wilt afdekken, dan zijn er de maten 3, 4 of 5 meter doorsnede standaard uit voorraad leverbaar. Bij rechthoekige zwembaden is er meer keuze uit standaard zeilen, echter wordt er bij zwembaden vaak voor een op maat gemaakt afdekzeil gekozen.

Afdekzeil zwembad op maat.

Het op maat maken van een afdekzeil voor uw zwembad heeft verschillende voordelen. U kunt namelijk kiezen uit verschillende bevestigingsmogelijkheden, verschillende kwaliteiten zeil, en verschillende opties. 

Kwaliteiten zeil.

Bij maatwerk wordt er vooral gekozen uit PVC zeildoek. Dit is een materiaal dat erg lang mee gaat en u kent het waarschijnlijk als vrachtwagenzeil of aanhangerzeil. Voor uw zwembad is er ook een speciale variant mogelijk die kleurvast is en blijft, als het in aanraking komt met zwembadwater. Het water in een zwembad bevat namelijk over het algemeen chloor en hier is standaard PVC zeildoek niet tegen opgewassen. U kunt ook nog eens kiezen uit diktes als 630 / 650 / 680  of zelfs 900 gr./m2 pvc zeil.

Opties bij zwembadzeil.

Mensen met vaste zwembaden in hun tuin, kiezen er vaak voor om een zeil vast aan het zwembad te kunnen maken. Vaak zijn deze vaste zwembaden ingegraven en rondom voorzien van een stenen pad of een vlonder. Op dit pad of aan de vlonder, kunnen verzonken haken of ronde ringen gemaakt worden zodat u hier makkelijk het zeil aan kunt opspannen. Het voordeel is dat u dan een mooi strak afdekzeil over uw zwembad heeft en u uw voeten niet kapot stoot aan bijvoorbeeld uitstekende haken or andere scherpe voorwerpen. Een andere optie in een afdekzeil zwembad is bijvoorbeeld een waterdoorlaat in het midden van het zeil. Dit zorgt ervoor dat er geen regenwater op het zeil blijft liggen en dat het op den duur gaat doorhangen. Zo’n waterdoorlaat kan makkelijk geraliseerd worden, door een stukje fijnamzig gaasnet in het zeil te lassen, of door het stansen van extra ringen midden in het zeil.