Alpi Blog
Image default
Webdesign

Welk platform kies jij voor je website?

Soms kom je ze nog wel eens tegen, van die websites waaraan je meteen ziet dat ze misschien al meer dan vijftien jaar oud zijn en waar weinig meer aan veranderd is sinds ze ooit gebouwd waren. Je ziet het aan het lettertype, het menu, het aantal pixels, de lay-out en de vormgeving. Het oogt niet modern en zelfs als het onderwerp je wel boeit, vind je het moeilijk om je aandacht erbij te houden, doordat de tekst zo lastig te lezen is. Ook de kleuren spreken weinig aan. Wil je beginnen met een website? Begin dan met een professionele website laten maken en pas daarna de onderdelen die je wilt veranderen zelf aan. Uiteraard is het ook belangrijk wat professionele website laten maken kosten is.

Goede basis is belangrijk

Zodra je een goede basis voor je website hebt laten maken, kun je de rest meestal prima zelf. Je hoeft geen cursus programmeren meer te doen om bepaalde functionaliteiten aan te passen. Dat kun je zelf door de moderne technieken die platforms gebruiken. Door te werken met een beheersysteem dat goed toegankelijk en zeer gebruiksvriendelijk is, houd jij de touwtjes zelf in handen.

Overige handigheden

Wat er achter de schermen voor je gedaan wordt is ook niet mis. Hoe krijg je je website namelijk onder de aandacht van je publiek? Jouw doelgroep is misschien moeilijk bereikbaar, doordat je in een niche markt opereert. Toch kan een professionele webdesigner jouw website zo in de schijnwerpers zetten, dat wanneer iemand op een bepaald onderwerp zoekt, jouw website naar voren komt. Het maakt dan niet meer uit wat voor product of dienst je aanbiedt, vindbaarheid staat altijd bovenaan je eisenlijstje. En daar wordt dus achter de schermen hard voor je aan gewerkt. Je krijgt bekendheid en je ziet je verkopen stijgen en je vaste klantenkring uitbreiden. Toch handig, zo’n professionele website.