Alpi Blog
Image default
Webdesign

Het verkrijgen van links lijdt tot een hogere Google ranking

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van inkomende links van andere website op uw eigen website, of andersom. Linkbuilding is een van de belangrijkste factoren binnen SEO. Een SEO specialist Eindhoven heeft hier veel ervaring mee en kan u helpen op het gebied van SEO. Het geeft websites de mogelijkheid om de positie binnen zoekmachines als Google en Bing aanzienlijk te vergroten. Met een hogere positie binnen een zoekmachine vergroot u ook het aantal conversies op uw website.

Waarom is linkbuilden zo belangrijk?

Om het belang van linkbuilden in kaart te brengen is het de moeite waard om te weten waarom we links op het web gebruiken. Links zijn verbindingen tussen webpagina’s en dus te vergelijken met een pad voor bezoekers en zoekmachines om op een andere pagina op het internet te komen. Zoekmachines hebben links nodig om het web te scannen op relevante websites om deze te kunnen indexeren. Dit noemen wij crawlen. Links binnen één enkele website zijn ook erg belangrijk! Want via deze links kan een bezoeker gemakkelijk door een website navigeren. Aan een zo’n webpagina wordt ook vaak een keyword gekoppeld, om onder andere een klein beetje weer te geven waar die webpagina over gaat.

Wat zijn keywords?

Keywords worden ook wel zoekwoorden genoemd. Deze zoekwoorden worden gebruikt door zoekmachine gebruikers. Bij het intypen van een zoekopdracht laat een zoekmachine de websites zien die relevant zijn en aansluiten bij de opgegeven zoekterm. Om goed gevonden te worden op relevante zoekwoorden is het belangrijk dat deze verwerkt worden in de teksten, meta-titels en meta-data van een website. Keywords zijn gemakkelijk te achterhalen door middel van een zoekwoordenanalyse. Via zo’n onderzoek worden de meest relevante keywords voor uw website in kaart gebracht.

Waarom zijn links belangrijk voor zoekmachine optimalisatie?

Links zijn belangrijk voor SEO omdat Google ooit een pionier was in het gebruik van backlinks. Backlinks waren een belangrijk signaal voor het rangschikken van zoekmachines in de jaren negentig. Deze links werden gebruikt als “stem” van populariteit. Het Google algoritme heeft verschillende waarden toegewezen aan backlinks op basis van locatie en de kracht van de website van de link. Sindsdien hebben naast Google ook ander zoekmachines zoals Bing meer geavanceerde algoritmes ontwikkeld. Deze nieuwere algoritmes evalueren de links op nog veel meer aspecten. De informatie die uit deze algoritmes wordt vergaard zal lijden tot een website score.

Waarom is linkbuilding zo tijdrovend? Laat een SEO specialist Eindhoven u helpen!

Wat linkbuilding zo uitdagend maakt is de manier waarop zoekmachines de kwaliteit en relevantie van links naar een website beoordelen. Het hebben van meer links dan uw concurrenten garandeert niet langer dat u een hogere positie in de zoekmachine behaald. Sterker nog, als u alleen maar heel veel links van een slechte kwaliteit gebruikt zal uw website ‘bestraft’ worden door Google. De algoritmes binnen de zoekmachines veranderen constant. Daarom is het voor bedrijven hierbij professionele hulp in te schakelen. SEO Eindhoven zit altijd bovenop de nieuwste trends en volgen de ontwikkelingen op de voet! Om ervoor te zorgen dat u een goed linkprofiel heeft en een goede Google positie krijgt en behoudt, laat u dan helpen door de SEO specialist Eindhoven!