Alpi Blog
Image default
Vervoer en transport

Skateboard of e-step

Het is niet ongewoon om elektrische scooters en skateboards te zien op de drukke straten deze dagen. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te onderhouden en zeer veelzijdig, waardoor ze uitstekende opties voor degenen die niet graag vast te zitten in het verkeer in een auto, maar wil niet op de fiets naar het werk.

Maar de vraag is nu: welke van deze nieuwe golf van elektrische voertuigen is de investering waard? Wij laten u het juiste antwoord vinden met de hulp van extra informatie.

Ben je nog op zoek naar een mooie e-step? Neem dan zeker even een kijkje bij een elektrische step winkel. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel verschillende modellen verkrijgbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We kunnen je wel alvast vertellen dat de ninebot max g30 op dit moment een zeer populair model is.

E-step

Handmatige scooters zijn er al vele jaren, maar ze hebben vandaag een upgrade gekregen met elektrische scooters die voorzien zijn van grotere banden, elektronica, een batterij en een elektrische motor. Veel mensen gebruiken nu elektrische scooters als een handige woon-werkverkeer vervoer vanwege hoe gemakkelijk het is om te rijden, vooral tijdens de verkeerstoren.

Elektrische skateboards

Net als scooters bestaan skateboards al zo lang als we ons kunnen herinneren. Maar het elektrische skateboard maakt de ervaring een stuk beter met zijn draadloze besturing en soepele manoeuvreerbaarheid.

Zowel elektrische scooters als skateboards hebben bewezen handigere opties te zijn voor woon-werkverkeer vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit.

Maar hoewel beide vervoermiddelen hun eigen voordelen hebben, moet je een paar belangrijke factoren in overweging nemen bij de keuze welke het beste bij jouw levensstijl past.

De snelheid 

In theorie zou een elektrische scooter sneller moeten zijn dan een elektrisch skateboard, maar er zijn nog geen studies die dat bewijzen. In feite kan de snelheid van deze beide transporters variëren, afhankelijk van het model, de motor, de bestuurder en de omstandigheden op de weg.

Als je de beste elektrische scooters en elektrische skateboards met elkaar vergelijkt, is het snelheidsvoordeel meestal in het voordeel van scooters vanwege hun grotere frame dat plaats biedt aan grotere en krachtigere motoren die tot 90 km/u kunnen rijden (snelheid moet altijd in overeenstemming zijn met de beperkingen en voorschriften in uw stad).

Elektrische scooters zijn ook beter geschikt voor hogere snelheden omdat ze grotere wielen en betere remcapaciteiten hebben. Het is echter belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen bij het rijden met hoge snelheden op elektrische scooters, vooral als je nog moet leren hoe je er goed op rijdt.

Het gewicht

Elektrische skateboards zijn duidelijk lichter dan elektrische scooters, waardoor ze zeer gemakkelijk te dragen en in te pakken zijn voor uitstapjes. Als je iets wilt dat je gemakkelijk een trap op kunt dragen, in het vliegtuig als je op reis gaat of gewoon in de stad, dan zul je zeker houden van het elektrische skateboard omdat het licht en klein genoeg is om in de rugzak van een skater te worden verpakt.

Maar dit betekent niet dat elektrische scooters achterblijven als het gaat om draagbaarheid, want veel nieuwere modellen zijn al licht en klein genoeg om gemakkelijk te worden vervoerd. Wat het gewicht betreft, zal uw keuze vooral afhangen van uw levensstijl.

De veiligheid voorop

Zoals bij elk voertuig moet je rekening houden met de risico’s van het rijden op een elektrische scooter of elektrisch skateboard. Hoewel beide voertuigen veilig zijn met de juiste rijpraktijken, zijn elektrische scooters meestal in het voordeel als het gaat om veiligheid, vooral vanwege het meer geavanceerde remsysteem.

Een elektrische scooter is uitgerust met handremmen die zijn verbonden via kabeldraden of hydraulica en worden bediend met een hendel. Dit is bijna hetzelfde mechanisme als bij een fiets, waar je gemakkelijk kunt remmen door de remhendels in te drukken.

Je hebt ook de mogelijkheid om je voet te gebruiken als een manier om de elektrische scooter af te remmen. Een elektrisch skateboard, aan de andere kant, vertrouwt op zijn draadloze afstandsbediening om zijn remmen te laten werken.

Hoewel de verbindingen tussen het skateboard en de afstandsbediening vrij stabiel zijn, kun je er nog steeds niet volledig op vertrouwen dat het elke keer werkt, vooral niet als je het skateboard al een tijdje gebruikt.

In wezen zijn elektrische scooters veiliger, vooral voor beginners, omdat de remmen intuïtief zijn en je altijd de optie hebt om het gewicht van je voet te gebruiken om af te remmen.

De comfort

Het comfort hangt af van het specifieke merk en model van de elektrische scooter of het skateboard waarin je wilt investeren. Meer geavanceerde scooters en skateboards hebben extra functies die helpen om het comfort en de wendbaarheid tijdens het rijden te verhogen.

De beste manier om te weten wat het beste bij je past is om rond te kijken naar verschillende modellen en ze te testen als je kunt. Je kunt ook aanbevelingen vragen aan vrienden die een elektrische scooter of skateboard hebben.