Alpi Blog
Image default
Vervoer en transport

Ryanair verwacht tot juni aan de grond te blijven

Ryanair verwacht tot juni aan de grond te blijven

Europees luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft verklaard dat het in april en mei van dit jaar geen enkele vlucht denkt te hebben. In een tweet zei het vliegtuig dat zijn keuze zal afhangen van de begeleiding van de regering, maar dat het zijn vliegtuigen zal aanbieden aan alle EU-regeringen om te gebruiken bij repatriëringsmissies.  Het aantal vluchten zal drastisch afnemen.

Ryanair bleef twee maanden of langer aan de grond

Leidend Europees Ryanair heeft vandaag bevestigd dat het geen vluchten zal uitvoeren in april of mei, voor zover het kan zien. Een aankondiging van CEO Michael O’Leary, geplaatst op het Twitter-kanaal van het vliegtuig, zei dat de infectie “het leven van individuen in heel Europa en de wereld heeft veranderd”. Het bericht ging verder met te zeggen,

“Als een groep luchtvaartmaatschappijen verwachten we dat het overgrote deel van onze vluchten vanaf dinsdag 24 maart aan de grond zal blijven. We hebben ons vliegtuig aan alle EU-regeringen aangeboden, zowel voor bergingsvluchten als voor basisvluchten voor de ontwikkeling van onmisbare  individuele defensieve hardware, en indien nodig, crisisvoorraden.

“Nu de randen van Europa worden geblokkeerd of gesloten, is het van fundamenteel belang dat Ryanair invloed heeft op het handhaven van dwingende voorschriften en voedselvoorraden. We werken samen met de EU-regeringen aan reddingsvluchten om gestrande reizigers terug te brengen naar hun land van herkomst. In alle gevallen vluchten gebeuren onder het meest extreme welzijn, met het dagelijks steriliseren van het vliegtuig, en geen trolleyadministratie om sociaal contact te beperken.

“Het welzijn en de welvaart van onze groepen en reizigers is onze grootste behoefte.”

De vervoerder heeft zojuist de personeelsbezetting bij contactfocussen en werkplekken verminderd om vast te houden aan sociaal scheidende adviseurs. Al met al worden klanten benaderd om de vervoerder niet te bellen voor vermaning, aangezien de telefoonlijnen waarschijnlijk erg bezet zullen zijn. Mr O’Leary verklaarde:

‘Bel onze telefoonlijnen alstublieft niet, want de verminderde personeelsbezetting zal niets kunnen opleggen behalve de ernstigste gevallen, die de komende dagen bergingsvluchten zullen zijn.’

https://flight-tracking.org/