Alpi Blog
Image default
Mode en Kleding

Hoe onderhoudt je schoenen?

Schoenen zijn net zoals je broek en je shirt een essentieel deel van je outfit. Het verschil tussen goed onderhouden leren schoenen en afgetrapte sneakers is enorm. Om je schoenen altijd spik en span en zo lang mogelijk heel te houden is het belangrijk om je schoenen voldoende aandacht te geven en ze om de zoveel tijd te verzorgen.

 

Vooral nieuwe schoenen lijken vatbaar voor vuil. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe schoenen niet meteen vies worden is het aan te raden om direct na het kopen van schoenen een water- en vuilafstotende spray te spuiten op de schoenen.

 

Het gebeurt vaak genoeg dat je per ongeluk op de hak van je schoen gaat staan als je de schoen aantrekt. Om dit te voorkomen is het altijd handig om een schoenlepel in de buurt te houden. Op je hak gaan staan is namelijk erg slecht voor je schoenen en zal snel genoeg zichtbaar zijn. 

 

Als je schoenen draagt zal je niet kunnen voorkomen dan je schoenen gaan vervormen op de plekken waar de schoenen buigen als je loopt en er zo vouwen en kreukels ontstaan. Als je thuis bent en je schoenen uitdoet kan je de schade beperken door schoenspanners in je schoenen te doen. Deze houden de schoen in vorm en zorgen er zo voor dat de kreukels minder tijd krijgen om groter te worden. De beste schoenspanners zijn van cederhout, aangezien deze ook nog zuur, zweet en ander vocht uit de schoenen op kan nemen. Indien je geen schoenspanners hebt kan je ook krantenpapier gebruiken. Die zorgen er ook voor dat de schoenen hun vorm behouden en kunnen ook vocht opnemen.

 

Als er toch iets vreselijks is gebeurd met je schoenen en je echt geen andere mogelijkheid hebt om een gigantische vlek te verbergen kan je altijd nog je schoenen verven. Je gebruikt dan schoenverf in de kleur van je schoen om de onvolkomenheden te verbergen. Let erop dat je niet te veel verf gebruikt.

 

https://www.leerverfshop.nl/