Alpi Blog
Image default
Mode en Kleding

Waarom is een regenjas belangrijk in het verkeer?

Waarom is een regenjas belangrijk in het verkeer?

Een regenjas is vooral functioneel wanneer je aan het verkeer deelneemt. Je wordt namelijk niet nat van binnen en zo kun je op de fiets, brommer of scooter toch de aandacht erbij houden. Wanneer je zeiknat bent verzwakt je aandacht nog weleens. Dit kan voor een ongeluk zorgen. Bovendien heb je ook regenjassen die erg warm kunnen aanvoelen. Vaak wordt hiervoor gebruikgemaakt van thermokleding. Dit is een stuk exclusiever, maar wel comfortabeler en vooral veilig in het verkeer. Je loopt daardoor ook minder risico op de griep of verkoudheid die je al snel door het natte weer kan krijgen.

Het advies van de Nederlandse Fietsbond

De Nederlandse Fietsbond adviseert om regenkleding te dragen die goed waterdicht is, maar ook comfortabel zit. Veel mensen maken namelijk lange tochten naar school, werk of iets anders. Dit zorgt ervoor dat je ook wat langer de regenkleding moet dragen en daarom moet dat dus ook prettig zijn. Ook moet het gewoon fijn zitten omdat je jezelf wel goed in moet kunnen spannen op de fiets. Je wil immers niet dat het uren duurt voordat je op de bestemming aankomt. Ademende regenkleding heeft ook zo zijn voordelen, aangezien je het daarmee ook niet te warm krijgt. Je gaat dan minder snel transpireren.

Een paar tips voor het kopen van een regenjas

Wij hebben een aantal tips voor het kopen van een regenjas. Let vooral op het model, want je wil ook gewoon lekker comfortabel kunnen bewegen. Daarnaast heb je ook een bepaalde pasvorm en dus weet jij als beste welk model het beste bij je past. Bovendien is het materiaal vooral belangrijk. Niet alleen voor de waterdichte functie, maar ook de ademende. Tevens speelt dit ook een rol in het gewicht en de dikte die je dus mee moet dragen. Daarnaast is het ook wel echt handig als er een capuchon op zit. Hiermee kun je ook jouw haren beschermen tegen de regen.

De ademende regenjas dames

De ademende regenjas dames is toch wel het meest verkochte. Deze is naast functioneel ook niet te warm. Ook in de zomer kun je te maken hebben met regen en dan heb je geen warme isolatie nodig. Bovendien zorgt de ademende functie ervoor dat je niet helemaal nat van binnen wordt. Ook werkt het goed tegen het zweten, want het blijft toch wel altijd wat warmte bieden een regenjas.

Een andere handige functie zijn de zogenaamde windcuffs. Deze bieden voornamelijk bescherming voor de oksels. Dit is toch een plek die met de standaard regenjassen vaak naar wordt gebracht, maar een premium model met windcuffs heeft daar geen last van. Hiermee voorkom je niet alleen dat het niet nat van buiten wordt, maar het voert ook het vocht van binnen ook wel bekend als het zweet af. Vaak zit er op deze modellen ook een touwtje of draadje waarmee je zelf bepaalt of hij strak om de polsen gaat of niet. Het is maar net wat je fijn vind zitten, maar als je het te strak doet dan wordt het ook wel erg warm en zweterig. Een beetje ruimte kan dus geen kwaad.