Alpi Blog
Image default
Hobby en vrije tijd

Kun je elk vliegengordijn op maat laten maken?

Goedendag, Ik ben Marnix! Ik werk bij het bedrijf Vliegengordijnkopen.nl. Wij verkopen vliegengordijnen in de benelux. En we doen dat voornamelijk online! In het voorjaar en in de zomer is er altijd veel vraag naar vliegengordijnen. Veel mensen vinden het prettig om hun vliegengordijnen gewoon online te bestellen. Hoewel men de gordijnen dan nog niet in werkelijkheid heeft gezien, loopt de klant in principe geen enkel risico. Voor de klant geld namelijk de ‘niet goed, geld terug’ regeling. Als het product dus niet helemaal naar wens is. Kan het vliegengordijn gewoon retour worden gestuurd en krijg je je hele aankoopbedrag weer op je rekening terug gestort.

De reden dat ik dit blog schrijf is dat we regelmatig vragen van klanten krijgen waarin zij vragen of elk vliegengordijn op maat te maken is. In dit schrijven zal ik uitleggen welke deurgordijnen hier geschikt voor zijn en welke niet. Laten we beginnen met een lijstje deurgordijnen die door de klant zelf gemakkelijk op maat te maken zijn:

– lamelhor
– raamhor
– magneethor
– vliegengordijn met plastic stroken
– vliegengordijn met kattenstaart
– hulsgordijnen

Bovengenoemde items zijn vrij gemakkelijk op maat te maken. Met behulp van de gebruiksaanwijzing kunt u stap voor stap de aanwijzingen volgen. De meeste deurgordijnen knip je met een schaar op maat. Bij kattenstaarten moet je nadat je de stroken korter hebt geknipt, wel heel kort een aansteker onder de streng houden. Op die manier branden de onderste haartjes vast en valt het gordijn niet uit. Doe je dat niet? Dan zullen de plushe stroken snel uitvallen. De gordijnen met hulsjes kort je in door de hulsjes los te maken. Ook dit gaat heel eenvoudig.

Nu komen we bij een aantal artikelen die niet op maat te maken zijn:

– Bamboegordijnen
– Kralengordijnen

De bamboe gordijnen en de vliegengordijnen met kralen mogen niet korter gemaakt worden. Bij het kralengordijn zou je denken dat het geen probleem op hoeft te leveren als je deze een stukje korter knipt. Echter, niets is minder waar. Zodra je de schaar in één van die touwtjes zet, rollen alle kraaltjes naar benenden en vallen ze eraf. De bamboegordijnen worden met ijzeren pinnetjes aan elkaar geregen. Deze zijn niet los te halen. Dit soort gordijnen zijn dan ook alleen verkrijgbaar in vaste maten.

Gerelateerde artikelen

De ideale terrastegels: bij Eurostone!

Ga eens buitenspelen!

Voor de beste teambuilding events in Belgiƫ kiest u deze specialist