Alpi Blog
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart Sint-Niklaas

Ook al eens gedroomd van een ballonvaart Sint-Niklaas? Deze stad is de ballonstad bij uitstek. C-Air ballonvlucht is gevestigd in Sint-Niklaas. Jaarlijks wordt er in deze stad de vredesfeesten georganiseerd. Elk eerste weekend van september vertrekken hier een veertigtal ballonnen vanop de grootste markt van Europa. Sint-Niklaas is het mekka van de ballonvaarten in België. Deze stad kent ook het grootst aantal ballonvaarders in België. De ballonstad is verzusterd met twee andere steden, namelijk Chateau d’Oex in Zwitserland en Bristol in Engeland. Elk jaar gaan er een tiental ballonvaarders uit het Waasland naar de jaarlijkse balloon meeting in het Zwitserse Chateau d’Oex. Ook trekken er elk jaar ballonvaarders naar het Engelse Bristol. Deze twee steden zijn niet voor niks verzusterd met Sint-Niklaas, vermits het beide ook echte ballonsteden zijn.

Ontstaan C-Air ballonvaart

David Spildooren is opgegroeid met het ballonvaren. Als jonge knaap leerde hij al snel de knepen van het vak. Toen hij zestien jaar werd, besloot hij om zijn theoretisch en praktisch examen af te leggen. Op zijn achttien jaar deed hij zijn eerste commerciële vlucht met passagiers. Enkele jaren en vele vluchturen later, is hij ondertussen piloot bij Brussels Airlines en heeft hij zijn eigen ballonvaart firma opgestart namelijk C-Air ballonvaarten. Deze firma is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor C-Air ballonvaart sint-niklaas kan inspelen op de wensen van elke passagier. Ondertussen heeft dit bedrijf een vijftal ballonnen met verschillende capaciteiten. Je kan bij deze firma terecht voor privévaarten en groepsvaarten, maar zij werken ook graag op maat. Teambuildings zijn hier ook meer dan welkom. David doet in zijn vrije tijd aan wedstrijdvliegen met de ballon. Hij werd in 2018 Belgisch Kampioen ballonvaren.

Verwachtingen van een ballonvlucht

Een ballonvaart sint-niklaas duurt ongeveer één uur, gevolgd door een hapje en een drankje. We plannen op voorhand een dag waarbij de ballonvaart voor beide partijen kan doorgaan. De dag van de ballonvaart bellen wij jou rond de middag op om de weersomstandigheden te bekijken. We leggen dan ook de exacte opstijgplaats vast. De ballonvaart begint eigenlijk al bij het klaarmaken van de ballon. Je kan van dichtbij bekijken hoe een ballon wordt klaargemaakt voor ballonvaren. Ook familie of vrienden zijn meer dan welkom om dit spektakel te komen bekijken. Op die manier kunnen zij ook de passagiers zien opstijgen. Er is zelf een mogelijkheid om onze wagen te volgen. Familie en vrienden die niet meevliegen, kunnen op ook meegenieten van de ballonvlucht. Naast de vluchten die we aanbieden boven Sint-Niklaas kan je bij ons ook altijd terecht voor een vaart boven Antwerpen.

http://www.cair-ballonvaart.be