Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Beugels voor volwassenen

Meer en meer volwassenen kiezen ervoor om op latere leeftijd nog een beugelbehandeling te starten. Er zijn een heleboel volwassenen die met een onvolmaakt gebit zitten omdat de orthodontie toen zij jong waren nog niet echt ingeburgerd was. Nu heeft bijna ieder kind een beugel, maar vroeger was dat eerder een uitzondering. Gelukkig is de beugel volwassene al lang geen uitzondering meer en zijn er veel mensen die dan toch nog een perfect gebit kunnen hebben. Daarom lees je hier drie redenen waarom ook volwassenen nog voor een beugel moeten kiezen.

Orthodontie kan op elke leeftijd

Ook volwassenen verdienen nog een kans op een mooie lach. Soms vraagt men zich af of het de moeite nog wel waard is, maar we leven steeds langer en ons hebben ons gebit dus ook langer nodig. Bij een recht gebit treden er veel minder problemen op en het is makkelijker te verzorgen. Het is dus zeker nog de moeite waard. Tanden rechtzetten kan nog op elke leeftijd. Soms wordt het ook gedaan doordat de patiënt een kaakoperatie moest ondergaan. Dan kan orthodontie nodig zijn om het gebit te controleren zodat het recht blijft. 

25% van de orthodontische patiënten zijn volwassenen

Er zijn volwassenen die zich schamen om op hun leeftijd met een beugel rond te lopen. Dat is echter nergens voor nodig want volwassenen zijn goed voor maar liefst 25% van de orthodontische patiënten. Je zal dus vast niet de enige zijn en bovendien hoef je je toch niet te schamen om het feit dat je je tanden goed verzorgt?

Onzichtbare beugels

Speciaal om de behandeling nog toegankelijker te maken, zijn er ook beugels die amper zichtbaar zijn. Ten eerste kan er gewerkt worden met keramische slotjes, die vallen veel minder op. Ten tweede is er ook een andere behandelmethode die gebruik maakt van transparante hoesjes om over de tanden te schuiven.

https://www.orfeokliniek.nl