Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Hoe verloopt een liposuctie?

Een liposuctie is een operatie die vaak wordt uitgevoerd. Liposuctie betekent letterlijk ‘vet wegzuigen’, het vet wordt dus weggezogen als je last hebt van plaatselijke vetophopingen die maar niet willen weggaan ongeacht een goed dieet of veel sporten, bijvoorbeeld een liposuctue lovehandles die vetophopingen op je heupen aanpakt. In zo een gevallen kan een liposuctie dus een oplossing bieden. Een voorwaarde om een liposuctie te doen is dat de huid soepel is, dan kan het vet onder de huid weggezogen worden. Indien er sprake is van cellulitis, verloopt de operatie anders. Dan wordt het onderhuids vet weggesneden, dan wordt er gesproken van een dermolipectomie. 

Als je graag een liposuctie wilt laten uitvoeren ga je eerst op consult bij de gespecialiseerde arts. Hij zal samen met jou bespreken wat je wensen en verwachtingen zijn van de operatie. Ook zal hij je vragen stellen over je gezondheidstoestand, je verleden met operaties en eventuele allergiën en medicijnen die je gebruikt. Daarna wordt het probleemgebied geanalyseerd door middel van een lichamelijk onderzoek. Er wordt gekeken naar de soepelheid van de huid, of er sprake is van plaatselijk overtollig vet en of de huid beschadigd is bijvoorbeeld door eerdere operaties, maar ook naar algemene factoren zoals de lichaamsbouw en het vetpercentage. Op basis hiervan wordt het behandelplan gemaakt.

Op de dag van de operatie moet je nuchter zijn (vanaf zes uur voor de operatie niet meer eten). Voor de operatie tekent de chirurg het gebied of de gebieden af die gecorrigeerd moeten worden. Meestal wordt er voor een kleine liposuctie enkel plaatselijk verdoofd, voor een grote liposuctie wordt de patiënt onder narcose gebrackt. Tijdens de operatie wordt er een vloeistof ingespoten in het te behandelen gebied, die zorgt ervoor dat het vet stugger wordt, waardoor het sneller en makkelijker te verwijderen is. Dan wordt het vet weggezogen door middel van buisjes. Als het gewenste liposuctie resultaat bereikt is, worden de sneetjes dichtgehecht. De operatie duurt tussen een halfuur en een uur.

https://faceland.nl