Alpi Blog
Image default
Electronica en Computers

Hoe worden barcodes ontwikkeld?

Als je vandaag de dag een product koopt en bij de kassa afrekent wordt deze altijd gescand aan de hand van de barcode die op het product vermeld staat. Bijna iedereen weet wel waarom een product een barcode bevat en waarom dit gebruikt worden. Zo is het natuurlijk veel makkelijk om het product te scannen en dat de prijs gelijk in beeld komt, dan dat alles apart uitgerekend wordt. Maar voor de meeste mensen is niet echt duidelijk hoe deze barcodes geproduceerd worden en hoe ze dan uiteindelijk op de verpakking terecht komen.

Een barcode wordt ook wel streepjescode genoemd en bestaan uit verschillende combinaties van cijfers, letters en leestekens. Dit is afhankelijk van welk coderingssysteem gekozen is en het kan ook zo zijn dat sommige barcodes alleen cijfers of letter bevatten, maar een combinatie is ook mogelijk.

Barcodes kunnen niet zomaar thuis met een normale printer geprint worden. Voor barcode printen wordt namelijk een inkjet printer gebruikt, deze is net wat anders als een normale printer. Deze printers zijn speciaal ontwikkeld om hele kleine karakters te printen die wel goed leesbaar zijn. Een bedrijf dat in bijzonder gespecialiseerd zijn in deze klein karakter printer, is KBA Metronic. KBA Metronic produceert deze printers en verkoopt ze onder de naam AlphaJET.

Een AlphaJET printer is dan ook van uitstekende kwaliteit en zo is het mogelijk om goede en leesbare barcodes te printen op de producten. Voor het barcode printen zijn de printers makkelijk te bedienen, iedereen kan dus omgaan met deze apparaten in een bedrijf. AlphaJET printers hebben weinig tot geen storingen en ook dit werkt mee aan het gemakkelijke gebruik van deze printers. Een ander groot voordeel van de AlphaJET is ook dat de inkt van de printer bijgevuld kan worden tijdens het printen. Zo komt het productie proces niet stil te liggen wanneer je bij een normale printer pas kan verdergaan met printen nadat je de inktdoosjes vervangen hebt.

http://www.kba-metronic.com/