Alpi Blog
Image default
Electronica en Computers

3 redenen om een laserprinter te kopen

Er zijn allerlei verschillende soorten en modellen printers. Het kan heel erg verschillen per persoon welke printer het meest voordelig en ideaal is. Je hebt bijvoorbeeld een inkjetprinter, die kan je het beste halen als je niet heel veel print. Je bent dan namelijk het voordeligste uit. Ook is een inkjetprinter erg aan te raden als je goede kleur afdrukken wilt. Er zijn natuurlijk ook nog andere printers waarvoor je kunt gaan zoals een laserprinter, wanneer is een laserprinter aan te raden? En wat zijn de voordelen van een laserprinter? In dit artikel gaan we deze vragen beantwoorden en 3 redenen geven voor het aanschaffen van een laserprinter.

Snelheid

Een groot voordeel van een laserprinter kopen is dat je voortaan super snel en efficiënt kan printen. De meeste modellen van een laserprinter kunnen meer dan 25 zwart-wit pagina´s per minuut printen. Een laserprinter is dus erg handig als je veel print, het is ook de ideale printer voor op een kantoor. Het is wel handig om te weten dat een laserprinter meestal zwart-wit is, een laserprinter is dus vooral handig voor het uitprinten van tekstdocumenten, aangezien afbeeldingen niet in kleur worden uitgeprint of met een hoge 

afdrukresolutie. Er zijn ook kleurenlaserprinters maar die hebben slechts ruimte voor de 4 basiskleuren en de afbeeldingen hebben dan ook geen hoge afdrukresolutie. 

Voordelig

Een laserprinter kan ook een stuk voordeliger zijn dan een inkjetprinter. Een laserprinter gebruikt geen inkt, maar toner om een afdruk te maken. Toner is een poeder dat met een hoge temperatuur op een pagina wordt gesmolten. Toner komt in een grotere hoeveelheden en gaat langer mee, dus vooral als je veel print is dit voordeliger. Inkt is namelijk duurder en gaat minder lang mee, ook kan het opdrogen waar je met een laserprinter geen last van hebt.

overige voordelen

Er zijn nog een paar andere voordelen bij het kopen van een laserprinter. Integendeel van een inkjetprinter zijn de afdrukken droog en watervast. Ook kan de toner niet verdrogen, wat bij een inkjetprinter wel mogelijk is. Toner kan wel in extreme gevallen klonteren, maar dat komt meestal niet voor.