Alpi Blog
Image default
Dieren

Vijf keer de leukste speeltjes voor jouw kat

We weten allemaal dat katten houden van spelen. Hoe jonger de kat, hoe liever de kat wil spelen. Dit vinden de katten niet alleen leuk, het is ook erg belangrijk voor hun ontwikkeling! In dit artikel lees je waarom het spelen zo belangrijk is voor katten én lees je wat de vijf leukste kattenspeeltjes voor jouw kat zijn. 

 

Waarom spelen katten eigenlijk?

Katten zijn van nature erg speels. Grote kans dus dat jouw kat er regelmatig vandoor gaat met allerlei van kleine spullen, beestjes of pluisjes die zich in of rondom je huis bevinden.

Niet alleen vinden katten het spelen gewoon erg leuk, het is ook erg belangrijk voor katten om voldoende te kunnen spelen. Zoals je weet, zijn katten van oorsprong jagende dieren. De behoefte om te jagen zit dan ook in de natuur van katten. Wanneer je jouw kat een speeltje geeft – zoals een balletje of een muisje – waar hij of zij achteraan kan rennen, help je jouw kat dus in de jaag behoefte te voorzien. 

Waarom is spelen met je kat belangrijk? 

Voor binnenkatten is het spelen met balletjes, muisjes en andere speeltjes die ze kunnen achtervolgen ook een goede manier om het jagen te oefenen voordat zij zich buitenshuis gaan begeven. Ook is het voor binnenkatten erg belangrijk om genoeg beweging te krijgen en helpt het ‘jagen’ op speeltjes hier enorm goed bij. Dit helpt ziektes en overgewicht bij de kat tegen te gaan.  Spelen met je kat kan ook een goede manier zijn voor jouw kat om een band met je op te bouwen, dit vinden katten erg leuk. Daarom kan een speeltje zoals een kattenhengel dan ook een goede optie zijn, zo kan je kat zowel het jagen oefenen als een goede band met jou opbouwen. Wanneer je jouw kat speelgoed geeft, zorg je er ook nog eens voor dat hij of zij niet met belangrijke of gevaarlijke spullen gaat spelen als jij van huis bent.

De leukste speeltjes voor jouw kat

Het is je nu vast duidelijk hoe belangrijk het is dat jouw kat voldoende kan spelen. Maar het juiste kattenspeeltje kiezen is nog best lastig! Daarom vind je hieronder een lijst met de vijf leukste kattenspeeltjes. De speeltjes zijn geselecteerd op het bieden van de mogelijkheid aan  jouw kat om het jagen te oefenen en/of het opbouwen van de band met jou als baasje. 

  1. De kattenhengel: Een ideale manier om als baasje met je kat al spelend een band op te bouwen én je kat te helpen met het oefenen van het jagen.

  2. Balletjes: Katten kunnen zich eindeloos vermaken met het achtervolgen van balletjes. Of ze er nu alleen mee spelen of samen met jou als baasje; met dit kattenspeeltje zit je altijd goed.

  3. Speeltjes met kattenkruid: De ideale manier om de speelervaring voor jouw kat nóg leuker te maken. Door de gevoeligheid van je kat voor het toegevoegde kattenkruid wordt het jachtinstinct van je kat nog eens extra geactiveerd.

  4. Laser: Katten houden van bewegende objecten achtervolgen. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk interactieve lasers aanschaffen welke uit zichzelf bewegen. Je kat zal zich hiermee geen moment vervelen!

  5. Kattenpuzzel: Er zijn diverse soorten puzzels op de markt waarmee je jouw kat helpt inzicht te krijgen en slimmer te worden. Je kat krijgt automatisch een beloning bij het oplossen van de puzzel of het uitvoeren van een bepaalde handeling. Erg leuk én goed voor je kat dus!