Alpi Blog
Image default
Dieren

Je hond registreren bij een databank

Wanneer je een puppy koopt of een oudere hond uit het asiel haalt moet je je er van vergewissen dat hij gechipt is en geregistreerd is bij een door de overheid goedgekeurde databank voor huisdieren. Je hond registreren is verplicht en je moet dat hebben gedaan binnen twee weken nadat je de hond hebt gekocht of gekregen. Een puppy moet binnen zeven weken gechipt en geregistreerd worden. Het chippen kan door de dierenarts gebeuren. Het registreren kan je dierenarts ook voor je doen, maar praktischer is om dat zelf te doen. Je weet dan hoe de databank werkt en kunt gemakkelijk later aanvullingen of wijzigingen doorgeven.

Waarom het registreren van je hond voordelen heeft

Je hond registreren is in de eerste plaats natuurlijk verplicht. Maar het heeft ook andere voordelen om hem te registreren. Je hebt gemakkelijk alle gegevens over je hond bij elkaar. Je kunt een medisch dossier aanmaken en de naam van de dierenarts er aan koppelen. Je kunt een foto van je hond toevoegen en allerlei andere gegevens die je handig vindt om vast te leggen registreren. De meeste databanken werken samen met organisaties die vermiste honden proberen op te sporten, dus in dat geval heeft het ook voordelen. Vaak kun je meerdere honden en ook andere huisdieren registreren, dus je hebt echt alle informatie over al je huisdieren op één plek. 

Hoe gaat registreren in z’n werk?

Het registreren van je hond is snel en simpel bij een databank voor huisdieren. Een digitaal dossier aanmaken is een fluitje van een cent. Om een account te maken vul je je gegevens in, je kiest een abonnementsvorm en daarna kun je de registratie aanvullen met alle gegevens die je maar wilt vastleggen. De gegevens worden veilig opgeslagen en alleen jij kunt erbij. Belangrijk is natuurlijk dat de gegevens up-to-date zijn. Wanneer de hond vermist wordt kunnen actuele gegevens helpen om je hond terug te vinden.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/