Alpi Blog
Image default
Bedrijven

De voordelen van een aanbouw

Veel huizen hebben een aanbouw en dat is niet voor niets zo. Een aanbouw kost wat, maar je krijgt er ook zeker wat voor terug. Al deze voordelen bespreken we in dit artikel zodat jij ze duidelijk op een rijtje hebt.

De waarde van de woning stijgt

Door een aanbouw van je woning van de Aanbouw Expert wordt jouw woning meteen meer waard. Je laat namelijk een aantal extra vierkante meters toevoegen aan de woning en het aantal vierkante meters leefruimte in een huis zijn een goede graadmeter voor de prijs van de woning. Een aanbouw kan erg variëren in grootte. Je kunt een soort erker aan je huis laten bouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om over de hele breedte van de woonkamer heen aan te bouwen. De kosten van een aanbouw staan in een schril contrast met de toename van de waarde van de woning. Een win-win situatie dus!

Lekker veel licht en ruimte

Door een aanbouw komt er extra ruimte en licht in je huis. Een aanbouw kun je in meerdere uitvoeringen laten maken, maar altijd krijg je er extra ruimte bij. Wanneer je kiest voor een schuifpui of lichtkoepel kies je ook nog eens voor meer licht. Met een aanbouw krijg je dus meerdere positieve zaken aan jouw woning toegevoegd. Een woning die meer licht heeft dan een andere woning in een bepaalde straat is meteen meer waard dan de andere huizen; meer licht is dus, net als meer ruimte, een belangrijke waarde bepalende factor bij alle woningen.

Aanbouw via de hypotheek financieren

Het is mogelijk om een aanbouw via de hypotheek te financieren. Door een tweede hypotheek aan te vragen, kun je op een voordelige manier de aanbouw financieren. Je betaalt zo de aanbouw vanuit een deel van de overwaarde van het huis. Hou er rekening mee dat niet elke woning ook een overwaarde heeft. Wanneer je jouw huis hebt gekocht in een tijd dat de woningmarkt heel krap was, is de kans groot dat je veel voor jouw huis hebt betaald. In dat geval heb je niet automatisch een overwaarde op jouw huis en moet je dus kijken naar andere mogelijkheden om de aanbouw te financieren.