Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Hoe houd je je kamer netjes en schoon

Niemand vind het nou eenmaal leuk om zijn kamer schoon te maken maar het is wel iets dat moet gebeuren. Het beste is om je kamer een keer per week schoon te maken zo kun je het makkelijk bijhouden. Een schone slaapkamer ziet er bovendien ook altijd aantrekkelijker uit en het is ook beter voor je gezondheid. Je kamer opruimen bestaat uit opruimen, bed verschonen, afstoffen en stofzuigen.

 

Opruimen en schoonmaken

Als je wilt beginnen met het schoonmaken van je kamer moet je eerst alles opruimen. Ga al je spullen na en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Gooi ook al je vieze was in de wasmand. Daarna kun je alles gaan schoonmaken. Begin met het afstoffen van al je meubels, dit kun je doen met een Swiffer of een gewone stofdoek. Maak ook al je spiegels schoon. Doe dit met een speciaal schoonmaakmiddel voor spiegels anders krijg je strepen.

 

Bed schoonmaken

Je bed verschonen is ook heel belangrijk. Je bed is nou eenmaal een plek waar veel bacteriën bij elkaar komen. Begin daarom met je beddengoed van je bed halen en dit in de wasmachine te doen. Je matras schoonmaken is ook belangrijk. Dit kan wel echt een flinke klus zijn daarom kun je gebruik maken van matras reinigen antwerpen. De medewerkers van matras reinigen antwerpen zorgen ervoor dat jouw matras binnen 30 minuten helemaal schoon is en het weer voelt alsof je een nieuwe matras hebt. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen maar met matras reinigen antwerpen is het zo gedaan en hoef je niet eerst instructies op het internet te zoeken en bespaar je dus weer tijd.

 

Vloeren schoonmaken

De vloeren van je slaapkamer kunnen ook heel smerig zijn en daarom is het schoonmaken van je vloer net zo belangrijk als de rest. Begin eerst met het stofzuigen van je slaapkamer. Dit gaat de vorming van huisstofmijt tegen en je hebt gelijk een frisse slaapkamer. Na dat je hebt gestofzuigd is het tijd om te dweilen. Als je een harde vloer in je slaapkamer hebt is dit natuurlijk van belang. Zo voorkom je namelijk dat je geen viezigheid je bed inneemt als je in de avond gaat slapen.