Alpi Blog
Image default
Banen en opleidingen

Word zen met deze leuke yoga opleiding

Een hoop opleiding staan erom bekend dat ze een hoop stress geven. Een groot programma met een hoop om te doen kan er voor zorgen dat je het af en toe even helemaal kwijt raakt. Sommige mensen zijn ook gevoeliger voor stress, dan kan het beter uitpakken om te kijken naar een opleiding die vooral zorgt voor rust. In dit artikel bespreken we de Yoga Alliance opleiding, een opleiding die niet zorgt voor stress, maar juist is gefocust op het geven van rust.

Wat is de Yoga Alliance opleiding?

De Yoga Alliance opleiding is compleet gefocust op het genereren van rust bij studenten. De opleiding is nu ook online te volgen. De laatste tijd heeft het coronavirus ons allemaal in zijn greep. Daarom is het belang van de online wereld steeds meer naar voren gekomen in deze lastige tijd. De opleiding is nu ook volledig online te volgen. Dit is makkelijker, het geeft meer flexibiliteit en je volgt de opleiding vanuit je eigen omgeving, waardoor studeren ook comfortabeler wordt. We spreken hier over een geaccrediteerde lerarenopleiding op compleet gebouwd os op een Vinyasa-flow stijl van het yoga. Tijdens deze opleiding leer je allerlei nieuwe technieken, en je leert leiden als een ervaren leraar.

Het online programma.

Het is ook mogelijk om de opleiding fysiek te volgen, maar je kunt nu dus ook volledig online terecht bij de opleiding. In elke virtuele sessie begin je de les met een video, je krijgt te maken met inspirerende instructeurs die helpen om jouw kennis te verbeteren. Daarnaast is input van de studenten zelf ook altijd zeer welkom. Daarom is de opleiding ook zo leuk, omdat het 2 kanten op gaat, zo leer je van elkaar. Online leren is de laatste tijd redelijk nieuw, maar online lessen zijn daarnaast wel een goede manier om te werken op eigen tempo. Dit is rustgevend met een dubbel effect!

Wat kan ik verwachten?

Wat kun je nu precies verwachten wanneer je aan de opleiding begint? Je leert tijdens de trainingen diverse meditatietechnieken, je creëert een gewoonte voor dagelijkse meditatie. Dit kun je niet alleen gebruiken voor je toekomstige werkomgeving, maar ook in het dagelijks leven! Daarnaast neem je ook een diepere kijk in de filosofie omtrent het yoga en je kijkt ook naar de historische perspectieven, en hoe deze verschillen van de technieken van nu. Zijn we nu anders gaan denken over de uitvoering van yoga? Hoe hebben we de technieken verder ontwikkeld? Daarnaast is assisteren en coaching ook een belangrijk leeraspect voor deze opleiding. Je leert niet enkel vaardigheden omtrent het yoga zelf, maar uiteraard ook hoe je deze kunt en moet gebruiken om andere deelnemers te assisteren, en je hen op jouw beurt weer een stap verder kunt helpen. Pranayama is een interessant aspect, je leert meer over de ademhaling die in yogatechnieken worden gebruikt. Nog een aspect waar je ook in het dagelijks leven een hoop aan hebt. Daarnaast werken we ook op muziek, je leert meer over speciale muziek die bij yoga past en waarom. Je kunt naar aanleiding van je eigen persoonlijke voorkeuren jouw eigen stijl van lesgeven ontwikkelen middels al het mooie van muziek!