Alpi Blog
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement weigeraars fors gedaald

Cijfers van het Belgische Acerta hebben recent aangetoond dat het aantal outplacement-weigeraars in België verder is gedaald. In 2015 sloegen 4 op de 5 medewerkers een outplacementtraject af, terwijl dit in 2016 nog slechts 4 procent was.
Dat is dus positief nieuws voor outplacementbureaus, want die zagen hun klandizie navenant toenemen. En dat is positief nieuws want re-integratie- en outplacementbureaus zorgen er voor dat werkzoekende in beweging komen en blijven. Want alleen op die manier wordt sollicitatiemoeheid voorkomen.

Werknemers die in België ontslagen worden hebben standaard recht op outplacementbegeleiding omdat dit bij wet is geregeld. In geval van contractbreuk door de werkgever wordt het outplacementtraject ook door de werkgever betaald. Wel mag het bedrag dat wordt besteed aan de begeleiding van de ontslagvergoeding worden afgetrokken.

Ook in Nederland heeft outplacement de laatste jaren een toevlucht genomen. Zij zijn specialisten op het gebied van werk en loopbaan. Outplacementadviseurs helpen ontslagen werknemers weer aan een nieuwe baan of zorgen er voor dat iemand weer weet welke richting passend is. Er zijn kleine en grote outplacementbureaus, van een zelfstandige adviseur tot een groot bureau met vestigingen in heel Nederland, waar meerdere adviseurs werken. Een groot bureau hoeft echter niet per se beter te zijn dan een klein bureau, het gaat erom wat passend is voor de cliënt. Uit de branchemonitor van 2016 blijkt overigens dat vooral middelgrote bureaus het erg goed doen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat het in Breda gevestigde outplacementbureau Werkcontact Outplacement extreem hoog scoort met een plaatsingspercentage van 87 procent . Ook is opvallend dat outplacementbureaus met het OVAL keurmerk hoger scoren dan bureaus zonder het keurmerk.

Welk bureau een cliënt moet kiezen is echter moeilijk te adviseren. Het hangt sterk af van wat men wilt. En zoals gezegd zijn er heel veel outplacementbureaus, van bureaus gespecialiseerd in paarden coaching tot bureaus die meer gefocust zijn op het vinden van de baan zelf.
Wanneer u op zoek bent naar informatie over outplacement of een overzicht van outplacementbureaus, zowel regionaal als landelijk werkend, dan is https://outplacement.startpagina.nl een goede website om op te starten.

https://www.outplacementverzekering.nl