Alpi Blog
Image default
Woningen

Slotenmaker bellen, of zelf oplossen?

Als er een probleem is met uw slot, moet u altijd de keuze maken tussen het zelf oplossen van het probleem, of het bellen van een slotenmaker. Dit hangt natuurlijk van een x aantal dingen af. Een daarvan is hoe handig u zelf in de vingers bent en een ander is natuurlijk wat het probleem met uw slot is. Hier onder staan een aantal veel voorkomende problemen opgesomd, met daarbij of het wel of niet nodig is om een slotenmaker in te schakelen.

Sleutel is afgebroken in het slot

Hierbij is het vaak wel handig om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Als u zelf gaat proberen om de sleutel uit het slot te wrikken, is de kans groot dat u alleen maar meer schade aan richt. Als u handig in de vingers bent, kunt u wel de hele cilinder van uw slot vervangen. Zoek hiervoor een stappenplan op het internet.

Sloten vervangen

Wanneer u uw sloten wilt vervangen, is het mogelijk om dit zelf te doen. U kunt bij de bouwmaat bijvoorbeeld een slot kopen. Dit is wel een karwij dat precisie eist. U kunt op het internet stappenplannen vinden over hoe u uw eigen slot kunt plaatsen. Lees deze even goed door en bedenk daar na of u dat wel of niet kunt. Als u enige twijfel heeft raden wij aan om toch een slotenmaker in Lelystad of nabij Amsterdam een slotenmaker in Weesp te bellen. Het gaat immers wel om de inbraakpreventie van uw huis.

Slot openen zonder sleutel

Met het juiste gereedschap en ervaring, is het geen probleem om zelf te proberen om uw deur te openen. Zorgt u wel dat dit alleen doet met het juiste gereedschap. Als u zelf de deur probeert te openen, en dit niet lukt is er een grote kans dat u niet verzekerd bent.