Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van dakvensters

Dakvensters zijn ramen die in je dak geplaatst worden. De meeste daken zijn hier gewoon geschikt voor of kunnen hier simpel geschikt voor gemaakt worden als je kiest om dakvensters te laten plaatsen. Dakvensters kunnen zowel in schuine daken als in platte daken geplaatst worden. Vroeger werd dat standaard niet gedaan, vandaar dat niet alle huizen die in de vorige eeuw gebouwd zijn dakramen hebben. Bij nieuwbouw zie je dit wel steeds meer. Dakvensters hebben ook voordelen.

Meer licht

Het voornaamste voordeel is direct de reden dat steeds meer mensen kiezen voor dakvensters. Dat is namelijk dat er meer licht je huis in komt. Zeker als je een gehele zolderverdieping zonder ramen hebt bijvoorbeeld. Hoe meer ramen of hoe groter de raampartij, hoe meer licht er in huis is. Dat is dan daglicht, waar je dus geen lampen voor nodig hebt die weer energie verbruiken. Je hebt dus meer natuurlijk licht in huis en je hoeft minder vaak of veel lampen aan te zetten. 

Prima isolatie

Voorheen werden dakvensters niet standaard in huizen geplaatst, omdat ramen niet zo goed isoleerden als nu. Er werd gebruik gemaakt van enkelglas en kozijnen waren doorgaans van hout. Slecht onderhouden hout isoleert op den duur minder goed. Tegenwoordig zijn veel kozijnen van kunststof of aluminium – materialen die langer meegaan en goed isoleren. En bovendien heb je standaard dubbelglas en kun je zelfs nog dikker glas kiezen.

Je hoeft je dus met dakvensters van nu geen zorgen te maken over verlies van warmte via je dakramen. Bovendien kan je dakraam ook uitgerust worden met een rolluik bijvoorbeeld voor extra isolatie/bescherming tijdens de natte en koude wintermaanden.

https://www.dakvensterstore.be