Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Meer ergonomie met elektrische bureaustoelen

 

Als je achter een bureau zit wil je comfortabel kunnen zitten. Voor comfort en een goede zithouding heb je ergonomische bureaustoelen. De bureaustoel past zich aan het lichaam aan omdat deze zo is ontworpen. De bureaustoel biedt volop ondersteuning en genoeg bewegingsvrijheid. Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen voor allerlei posturen en zithoudingen. Je hebt ook elektrische ergonomische bureaustoelen. Heb je dan meer ergonomie dan bij een gewone ergonomische bureaustoel. Dat leggen we je hier uit.

Wat is een elektrische ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is meer dan een zitplaats. Een goede zithouding is belangrijk zodat je geen gezondheidsklachten krijgt tijdens het werk bijvoorbeeld. Vooral als je lang achter elkaar achter je computer moet werken. Het vermindert lichamelijke klachten. De ergonomische bureaustoelen passen zich aan het lichaam aan. Een ergonomische bureaustoel kun je instellen naar jouw lichaam. Het volgende kun je standaard instellen.

  • In hoogte verstelbare armleggers

  • Lendensteun, is een extra ondersteuning in de onderrug

  • Gewichtsregeling (stel de rugleuning in op basis van je lichaamsgewicht)

  • Zithoogte verstellen

Sommige ergonomische bureaustoelen hebben nog extra functies. Je kunt dan denken aan de zitdiepte instellen of een rugleuning die in de hoogte verstelbaar is. Er zijn ergonomische bureaustoelen die verstelbare armleggers hebben die je in de breedte nog kunt verstellen en die verstelbare lendensteunen hebben.

Waarom is een elektrische ergonomische bureaustoel handig?

Een elektrische bureaustoel is handig. Waarom? Een bureaustoel op het werk moet comfort bieden en het belangrijkste dat iedereen een goede zithouding heeft. Een elektrische ergonomische bureaustoel kan handig zijn voor mensen die minder mobiel zijn en die nog werken. Een elektrische ergonomische bureaustoel kan iemand ondersteuning bieden tijdens het overeind komen. Dit gebeurt door een druk op een knop. 

De voordelen van een elektrische ergonomische bureaustoel 

Een bureaustoel is tegenwoordig ergonomisch ontworpen zodat je een goede zithouding kunt aannemen. Je hebt een ergonomische bureaustoel ook in de elektrische modellen. Een elektrische bureaustoel biedt veel voordelen. Het belangrijkste voordeel van een elektrische bureaustoel is het comfort en de zithouding. Een elektrische bureaustoel kun je bedienen met een druk op de knop zodat je gemakkelijker kunt opstaan uit de stoel. 

Een elektrische ergonomische bureaustoel houd je gezond. De bureaustoel geeft minder druk op de wervels en verbetert de lichaamshouding. Heb je al een beschadiging aan de wervelkolom dan kan een ergonomische bureaustoel ervoor zorgen dat je verminderde pijn hebt. De bureaustoel zorgt voor een versteviging van rug en buikspieren. De ergonomische bureaustoelen verbeteren je zithouding en voorkomt rug en nekklachten. Als je een bureaustoel hebt die te hoog is kan het zijn dat je de bloedvaten benauwd. 

Je krijgt dan een slechte doorbloeding in de benen. Als je veel zit achter een bureau in een gewone houding kun je behalve koude voeten ook last krijgen van minder gevoel in je benen. Dat zul je met een ergonomische bureaustoel niet hebben. Je bent door een elektrische ergonomische bureaustoel productiever omdat je comfortabel zit en dat levert je minder stress op. De focus kan daardoor gelegd worden op het werk.