Alpi Blog
Image default
Verbouwen

Met een bouwdroger kunt u snel weer aan de slag

Als u wel eens deel heeft uitgemaakt van een bouwproject, dan weet u waarschijnlijk maar al te goed hoe nuttig een bouwdroger kan zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven kunt u namelijk, nadat de werkzaamheden zijn afgerond, vaak niet direct uw nieuwe woning gaan intrekken, decoreren en inrichten. U zal deze namelijk eerst een aantal weken goed moeten ventileren, zodat het pleisterwerk kan drogen, het water uit het beton kan trekken en de muren en de vloeren kunnen drogen. Of u nu nieuwbouw heeft laten plaatsen, een renovatie heeft laten uitvoeren of te maken heeft gehad met wateroverlast; een bouwdroger helpt u het overtollige water sneller te verwijderen zodat u verder kunt.

Het belang van een bouwdroger

Het is geen geheim dat vocht in een woning ernstige gevolgen kan hebben. Een nog niet voldoende gedroogde nieuwbouwwoning kunt u niet verven of behangen voordat de muren voldoende water hebben losgelaten. Hier gaan vaak maanden overheen en tot die tijd kunt u meubilair niet tegen de muur plaatsen, moet u veel aandacht besteden aan ventilatie en zal het decoreren moeten worden uitgesteld. Heeft u te maken gehad met wateroverlast omdat er een leiding gesprongen is, omdat het grondwater snel omhoog is gekomen of omdat uw gevel aan restauratie toe is? Dan kunt u de kans op schimmels, aanslag en het ongedierte dat daardoor wordt aangetrokken aanzienlijk verminderen als u de muren en vloeren droogt met een bouwdroger.

Haal een derde van de droogtijd af

Ook al kan een bouwdroger de oorzaak van uw vochtproblemen niet verhelpen, het is wel een handig hulpmiddel in een periode waarin uw werkzaamheden eigenlijk even tot een stilstand geroepen zijn. U kunt sneller overgaan op de reparatie van muren en vloeren, sneller denken aan het inrichten van uw nieuwe woning en sneller door naar de afsluitende fase van uw bouwproject. Met zo’n apparaat kunt u de droogtijd met meer dan dertig procent inkorten en het goede nieuws is dat u een dergelijk apparaat al kunt huren voor enkele euro’s per dag. Specialisten zoals Bsteen zullen u met plezier informeren en helpen aan de juiste bouwdroger voor uw situatie. Zo houdt u het duimendraaien tot een minimum.

https://bsteen.be