Alpi Blog
Image default
Verbouwen

Ga je je thuis verfen? Hier zijn 6 praktische tips!

Haal de oude verf weg

Voor je je huis begint te schilderen, is het belangrijk om alle oude verf die afbladdert of afschilfert te verwijderen. Zo krijg je een gladde afwerking en voorkom je ook dat eventuele nieuwe verf beschadigd wordt.

Voorstrijken

Als de oude verf verwijderd is, moet je de muren voorstrijken. Dit zal de nieuwe verf helpen zich aan de muur te hechten en ook een mooie egale afwerking geven.

Kies de juiste verf

Er zijn veel verschillende soorten verf op de markt, dus is het belangrijk de juiste te kiezen voor je behoeften. Als  een algemene vuistregel is dat verven op oliebasis beter zijn voor ruimten met veel verkeer, terwijl latex verven beter zijn voor ruimten met weinig verkeer.

Bereid de kamer voor

Voor je begint te schilderen is het belangrijk dat je de ruimte voorbereidt. Dit betekent dat je alle meubels uit de weg moet zetten en alle oppervlakken die je niet wilt schilderen moet afdekken. Voor de hoeken en randen die je niet wilt verven is het gebruik van schilders tape handig, plak alle randjes netjes af. Wil je echt strakke lijnen creëren? Gebruik dan het zgn. frogtape. Ook is het aan te raden om je vloeren te beschermen. Hiervoor kun je oude gordijnen of kleden gebruiken. Maar dit kan onhandig zijn en ze verschuiven sneller. Bovendien zijn deze niet waterdicht. Stucloper is in dit geval meer aan te raden. Stucloper is gemaakt van een soort stevig karton met PE coating aan beide kanten. Je legt het heel gemakkelijk recht langs de muur. Als je een nog breder stuk vloer wilt beschermen leg je er een extra baan tegenaan. Tape ze in dat geval aan elkaar vast.

Verwijder hang- en sluitwerk

Voor je begint te schilderen is het belangrijk om al het hang- en sluitwerk uit de kamer te verwijderen. Dit omvat deurklinken, lichtschakelaars, stopcontactdeksels, en alle andere hardware die aan de muren bevestigd is.

Schilder in delen

Als je een kamer schildert, kun je het beste in delen werken. Dit betekent dat je één muur tegelijk schildert en  ga dan over naar de volgende. Zo voorkom je eventuele verfdruppels en zorg je er ook voor dat je de verf gelijkmatig verdeelt.

Opruimen

Als je klaar bent met schilderen, is het belangrijk dat je je benodigdheden opruimt. Dit omvat kwasten, rollers, en alle andere materialen die je gebruikt hebt. Je moet ook alle muren of oppervlakken afwassen die je geschilderd hebt. Laat je kunstwerk uiteraard altijd eerst goed drogen!

 

https://vendrigpackaging.com/vloerbescherming/287-stucloper-30-50-m.html