Alpi Blog
Image default
Onderwijs

Vakbekwaam beheer van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties

Na het afronden van de cursus beheerde brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties (BMI/OAI) heb je je bekwaamheid bewezen voor je taak als beheerder van deze installaties. Je krijgt na afronding van de cursus en het behalen van het examen een diploma. Het handige van deze cursus – en iets unieks ten opzichte van andere cursusaanbieders – is de toepassing van reeds opgedane kennis in een individuele projectopdracht.

Inhoud cursus BMI/OAI

Tijdens de cursus leer je over alle wetten en normen die gelden bij het onderhoud en beheer van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties. Je oefent ook met het bijhouden van het logboek en wat je taken en verantwoordelijkheden als beheerder zijn. Je krijgt dus goed inzicht in de theorie en overzicht van wat je in de praktijk mag verwachten. En je leert ook vooral wat het bedrijf van jou als beheerder van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties mag verwachten.

Uitvoeren praktische projectopdracht

Aan het einde van de cursus krijg je een projectopdracht die je in eigen tijd gaat uitvoeren. Je beschrijft voor deze opdracht je eigen installatie nauwkeurig aan de hand van eerder verstrekte informatie en vragenlijsten. Het resultaat van jouw opdracht deel je met de groep. Je leert dus ook van de anderen en de uitkomst van hun individuele opdracht.

Examentraining ter voorbereiding

Doordat het een korte cursus betreft, maar er wel een projectopdracht uitgevoerd dient te worden, vinden de bijeenkomsten niet te kort na elkaar plaats. Dit is erg prettig, want zo kun je je andere activiteiten goed plannen. De examentraining bereidt je daarnaast voor op het echte examen aan het eind van de cursus. Met de juiste kennis en vertrouwen in je capaciteiten haal jij de diploma. Je mag jezelf nu officieel beheerder BMI/OAI noemen en voldoet aan de wet- en regelgeving omtrent het beheer van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties.