Alpi Blog
Image default
Kinderen

Wat zijn de perfecte schoenen jouw dochter?

Kinderschoenen uitzoeken is niet zo makkelijk. Je moet naar veel verschillende punten kijken. Zo moet je de maat bepalen en pasvorm. Dat is al moeilijk genoeg. Als je dit gedaan hebt wil je ook dat de schoenen van je kind er leuk uitzien en leuk bij de rest van de gaderobe passen. Hier zit ook weer verschil tussen jongens en meisjes. Jongens willen stoere en makkelijke schoenen hebben, meisjes willen er vaak leuk uitzien door middel van glitters of andere accessoires. Nu is de vraag wat zijn leuke schoenen voor meisjes?

Schoentype

Naast de pasvorm en maat van je schoen zijn er ook ander dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste is dat je jouw kind laat mee beslissen in het uitkiezen van schoenen. Een meisje wil graag er mooi uitzien en heeft daar ook al snel eigen ideeën over. Dit is vaak al te zien als een meisje met poppen aan het spelen is. Door je dochter mee te laten beslissen kan je ook makkelijker een outfit aantrekken bij je dochter zonder tegenzin. Een probleem dat zich kan voordoen is dat ouders kiezen voor een schoen met een hakje. Dit ziet er erg leuk en schattig uit, alleen dit kan wel problemen hebben voor de ontwikkeling van je dochter. Dit kan de natuurlijke groei aantasten en andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Soorten

Er zijn verschillende soorten meisjes schoenen te krijgen. Deze schoenen kan je krijgen in verschillende kleuren. Een populaire kleur voor meisjes is natuurlijk roze. En dan zijn glitters ook nog leuk. Probleem is alleen dat dit soms niet leuk past bij de rest van de gaderobe. Dus mooie witte of zwarte schoenen kunnen ook leuk zijn. Je kan ook nog kiezen tussen schoenen met veters, ritsen of klittenband. Voor meisjes is het mooiste vaak met veters en dat is vooral voor schoenen. Als je laarsjes wil aanschaffen zijn ritsen vaak leuk. Klittenband is vaak minder mooi voor de stijl. Dit brengt ons bij het volgende en dat is dat er ook verschillende soorten schoenen zijn. Zo kan je meisjes sneakers, lage schoenen, hoge schoenen, sandalen, slofjes en laarsjes krijgen. Meisjes sneakers zijn heel populair omdat veel bekende merken, zoals Adidas en Nike, deze sneakers ook aanbieden. En deze sneakers zijn ook in veel kleuren en soorten te krijgen.

Trend

Een trend is de mini-me trend. Dit betekent dat je als moeder dezelfde schoenen draagt als je dochter, of natuurlijk andersom. Dit kan een leuke uitstraling geven, alleen ga dit niet forceren. Misschien vind je dochter dat helemaal niet leuk, en dat moet je dat echt niet doen. Deze trend wordt door veel partijen aangeboden. Zo zijn er verschillende mini-me collecties online te vinden.