Alpi Blog
Image default
Industrie

Palletdozen, perfect voor grote en zware producten

Als je vaak grote en zware producten moet verzenden, dan zijn palletdozen wellicht de ideale verpakking voor jou. Palletdozen, ook bekend als containerdozen, zijn namelijk bij uitstek geschikt voor het vervoeren van grotere en zwaardere goederen. Deze dozen worden meestal op pallets vervoerd, waardoor de onderkant van de doos vrijwel naadloos aansluit op de afmetingen van een pallet. In dit artikel vertellen we je graag meer over deze krachtige kartonnen verpakkingen.

Perfect passende dozen op je pallet

Hoe komt de palletdoos eigenlijk aan zijn naam? Dit komt doordat hij meestal op pallets wordt vervoerd en vrijwel perfect op een pallet past. In de transportwereld zijn er verschillende afmetingen van pallets beschikbaar, zoals de bekende Europallet met een oppervlakte van 120 x 80 cm en de vertrouwde blokpallet met afmetingen van 100 x 120 cm. Er zijn speciale palletdozen verkrijgbaar voor deze pallets, waardoor ze perfect passen. Doordat de onderkant van de palletdoos vrijwel exact overeenkomt met de grootte van de pallet, staat deze stevig en stabiel op de pallet.

Palletdozen simpel zelf in elkaar vouwen

Palletdozen worden doorgaans plat geleverd, wat erg handig is omdat ze zo weinig ruimte innemen tijdens het transport en in jouw magazijn. Maar hoe zet je zo’n palletdoos dan in elkaar? Geen zorgen, dit is heel eenvoudig en de dozen zijn zelfdragend. Het gebruik van een tape dispenser en verpakkingstape is in principe niet nodig. Als je echter veel kleine kartonnen dozen per dag moet opzetten, kan een tape dispenser handig zijn. Zorg er dan voor dat je een goede tape dispenser in je magazijn hebt liggen.

Hoeveel kilo kan een palletdoos dragen?

Een palletdoos is een behoorlijk grote kartonnen doos. Soms worden deze dozen wel enkele weken of maanden vervoerd. Als je waardevolle spullen zo lang moet vervoeren, wil je natuurlijk zeker weten dat je een stevige kartonnen verpakking hebt. Met een stevige palletdoos kun je rekenen op veel draagkracht. Wist je bijvoorbeeld dat palletdozen gemiddeld een gewicht van 300 tot 500 kg kunnen dragen? Het hangt er natuurlijk van af hoe je ze inpakt. Dankzij de hoge laadcapaciteit worden palletdozen ook gebruikt voor het vervoeren van machineonderdelen, zelfs helemaal naar China! Doordat palletdozen niet erg zwaar zijn, zijn de verzendkosten ook lager. Dat is wel zo handig.

Palletdozen = omdozen

Wil jij op een gemakkelijke manier talloze kleine kartonnen dozen verzenden? Overweeg dan om palletdozen te gebruiken als omverpakking. Dit is met name aanbevolen wanneer je waardevolle vracht verstuurt. Waardevolle vracht kan namelijk al snel de aandacht trekken van ongewenste nieuwsgierige blikken en bovenal willen we diefstal van onze waardevolle goederen voorkomen. Stel bijvoorbeeld dat je kostbare computers gaat vervoeren, gebruik dan palletdozen als omverpakking en minimaliseer zo het risico op diefstal.

https://www.profipack.be/tape-etiketten/verpakkingstape