Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Bier drinken kan gezond zijn

Dit is een titel die veel mannen blij zal maken en zal aanzetten om dit  artikel verder te lezen.  Er zijn genoeg onderwerpen waar men kan discussiëren over  dat bier kankeropwekkend is bijvoorbeeld.  Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat  alcohol  geen positieve invloed op je lichaam heeft en zeker en vast niet voor vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding.  Er zijn ook verschillende bronnen  die zeggen dat bier kankeropwekkend zou zijn.  Ook zou het de kans op jicht beduidend verhogen  omdat bier ook een hoge hoeveelheid purinegehalte bezit. Wat de meeste mannen ook wel zullen weten is bij het overvloedig consumeren van bier dat het je geheugen en concentratie op meer negatieve wijze beïnvloed. Maar indien met mate drinkt wegen de voordelen duidelijke tegen de negatieve bijwerkingen  op.

Maar wat is nu met mate drinken?  Voor vrouwen praat men over matig dagelijks biergebruik  bij   1 tot 2 glazen per dag en voor mannen ligt dit maximum op 2 tot 3 glazen.  Het geslacht is natuurlijk niet de enigste indicator van hoeveel bier jij nu mag drinken op een dag.  Andere indicatoren zijn: de sterke van je pilsje, gewicht, leeftijd . Ook op welke manier dat je dit drinkt natuurlijk, op leeg maag in de morgen? Of ’s avonds na het avondeten? Na het sporten? En zoveel meer.

De voordelen die matig bierdrinken meebrengt zijn:

–          Er zit gerst in het bier dat zorgt voor vitamine B en andere vezels die ja darmtransit stimuleren, het verminderen  van  cholesterol en daarbij vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. 

–          De gist staat ook in voor een aantal voordelen.   Het gistbezinksel bezit veel vitamine , B1 en B6. De gist zorgt daardoor net zoals gerst  dat je minder kans hebt op vaat- en hartziekten.

 

 

Indien je interesse hebt om vitamine B of om een topvitamins te kopen kan je altijd bij topvitamins.nl terecht om deze makkelijk en snel tegen een goede prijs  aan te kopen.

https://www.topvitamins.nl/