Alpi Blog
Image default
Financieel

no cure no pay incasso

Incasso no cure no pay

Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  In de detailhandel, de industrie, de visserij, etc. etc. Soms komt het bedrijf voort uit de familie. Familiebedrijven worden deze ondernemingen genoemd.  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven dan al. In de loop van de jaren kunnen vervolgens allerlei problemen de kop opsteken. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Door Europese bepalingen kwam de groei in die bedrijven daarna tot stilstand. Het voortzetten van het bedrijf is vervolgens problematisch, er zijn geen opvolgers. Door de economische crisis kwamen dan ook veel MKB’ers in de problemen. Betalingen van hun bonnen blijven daarop langer open staan. Hierdoor raken daarna veel bedrijven in de problemen.  No cure no pay incasso kan hiervoor daarna de oplossing zijn.

Voordelen van no cure no pay incasso inschakelen;

Als de debiteurdaarna niet betaalt kan dat diverse redenen hebben. Het is zaak om hier daarop zo snel mogelijk achter te komen. Soms kan het met de debiteur  vervolgens opgelost worden. Verdere actie is dan nodig als er geen oplossing bereikt kan worden. Doorgaans zal de MKB-er dan een deurwaarder wat speciaal toegespitst is op Incasso no cure no pay inschakelen.

Dit is belangrijk omdat;

Hij beschikt daarna sneller over zijn geld. En heeft vervolgens dus minder krediet van de bank nodig.

Zijn debiteur kan vervolgens failliet gaan.  Als eerste worden dan betaald deze die het hardst achter hun nota aan gaan.

De deurwaarder werkt daarop op basis van No Cure No Pay.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen vervolgens ook niets verschuldigd.

Kleine nota’s kunnen dan ook gewoon aangeboden worden. Dossierkosten worden daarop bijna nooit meer in rekening gebracht.

Blijft betaling uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan.  De rekening wordt op die manier misschien alsnog betaald. Beslaglegging op een voertuig is daarna ook mogelijk.  Procederen brengt wel hoge kosten met zich mee.

Woont de debiteur  daarna niet meer op het vorige adres?  Het incassobureau kan de debiteur  vervolgens vaak nog wel vinden dan. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor vervolgens niets extra’s berekend.

Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een deurwaarder uitbesteden. Een laatste aanmaning naar de schuldenaar  laten versturen bijvoorbeeld.  De kosten variëren per incassobureau.

Een Incasso no cure no pay opdracht online aanbieden

Wanneer de MKB’er zijn keus daarop heeft gemaakt. Dat hij zijn nota dan gaat laten incasseren. Bij het nota zal de rekening dan ingediend moeten worden. Je kan dit bij een goed incassobureau daarna online regelen. Via de website voer je daarna diverse informatie in. Diverse informatie moet men daarop hebben. Het incassokantoor gaat er dan voor de ondernemer direct mee aan de slag.  Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur daarna betalen. Dit moet daarop via de Wet Incassokosten gebeuren. Als er vervolgens door debiteur betaald is. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Wanneer de debiteur  dan alsnog weigert te betalen. Dan kan de ondernemer naar de rechter stappen.   De kosten hiervoor kunnen dan hoog oplopen. Je moet je daarop dus altijd goed afvragen of je het dat waard vind.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html

Gerelateerde artikelen

Wie mogen gebruik maken van de diensten van een incassobureau?

Hoeveel kan ik lenen?

Zakelijk geld lenen